Românii care primesc 1.000 de lei înainte de Crăciun. Cine se încadrează să primească această sumă
Gabriela Gogu | Publicat: 11.12.2024 11:29 | Actualizat: 11.12.2024 11:32
Magazinele și piețele au fost asaltate de clienți. Românii au început pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă. Analiștii anunță că prețurile vor fi aproape duble înaintea sărbătorilor comparativ cu anul trecut.
76% dintre angajatorii participanți la un sondaj realizat de eJobs și Up România au anunțat că vor oferi bani, cadouri, petreceri ori vouchere cadou pentru angajații lor de Crăciun.
Ce primesc angajații de Sărbători
De ani de zile, măsura luată de angajatori aduce o bucurie românilor, mai ales că de multe ori aceste beneficii sunt acordate în bani. Bugetul este suplimentat în decembrie cu aceste sume și astfel românii sunt ajutați să facă față cheltuielilor cu cadourile pentru cei dragi sau pentru masa de Crăciun.
Cel mai popular beneficiu rămâne totuși prima în bani, 79% dintre respondenți au ales această variantă. De altfel, aproape 41% dintre angajatori vor organiza petreceri cu echipa, iar 33% vor oferi tichete cadou. Coșurile cu produse de sezon rămân și ele o alegere populară, care sunt incluse în pachetele de Crăciun a 28% dintre companii. În plus, unele firme vor acorda zile libere suplimentare, 18,5% sau tichete de vacanță 2,5%.
”Aceste stimulente au întotdeauna un efect motivator asupra angajaților și ajută la crearea unei atmosfere pozitive în cadrul echipei”, a precizat Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.
1.000 de lei pentru români înainte de Crăciun. Cine primește acești bani
În privința valorii beneficiilor oferite de angajatori, majoritatea au un buget cuprins între 200 și 400 de lei, iar alți 22% dispun de un buget între 400 și 600 de lei. Surprinzător, un număr semnificativ de companii, 22%, au alocat mai mult de 1.000 de lei pentru cadourile de Crăciun.
”Comparativ cu anii trecuți, vedem o creștere a sumelor alocate pentru cadourile de Crăciun.O parte dintre aceste creșteri a mers către primele în bani, iar o altă parte către beneficiile de tipul tichetelor cadou, pe care le regăsim în număr tot mai mare, de la un an la altul, în componența pachetelor acordate la final de an,Diversificarea acestor pachete se face întotdeauna și în funcție de semnalele pe care le transmit angajații către angajatori. Vedem că peste 35% dintre angajatori măsoară nivelul de satisfacție a angajaților cel puțin o dată pe an și aproape la fel de mulți poartă discuții unu la unu cu angajații atunci când simt că este nevoie, lucru care îi ajută să adapteze pachetele de beneficii în funcție de nevoile lor, să le facă mult mai custom și să direcționeze bugetele către platforme de beneficii flexibile, cum e Up MultiBeneficii”, declară Loredana Vătăvoiu, Marketing&Communication Director în cadrul Up România.
Sondajul a fost realizat în luna noiembrie pe un eșantion de 387 de respondenți din rândul angajatorilor și 3.195 de respondenți din rândul angajaților.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.