Alimentele pe care să le consumi pe timpul verii. Sunt sănătoase şi răcoroase
Redactia | Publicat: 14.06.2024 14:29 | Actualizat: 14.06.2024 14:43
În zilele toride de vară, corpul tău are nevoie de un aport diferit de nutrienţi, de alimente sănătoase, care să îţi potolească setea, să te energizeze şi să îţi menţină sănătatea.
Vă prezentăm în continuare o listă de alimente recomandate de specialişti pentru a te ajuta să îţi menţii un nivel ridicat de hidratare, cu un puternic aport nutriţional.
Top alimente pe care să le consumi pe timp de vară
Pepenele verde este, de departe, vedeta verilor călduroase, un aliment bogat în apă, care conţine undeva la 92% şi o excelentă sursă de vitaminele A, C, antioxidanţi ce contribuie la realizarea unei bariere de protecţie împotriva razelor UV, aşa cum este licopenul. Totodată, consumul de pepene verde este recomandat pentru prevenirea deshidratării.
Castravetele este un alt aliment ce este alcătuit într-o mare proporţie din apă, undeva la 95%, care sunt perfecţi pentru a te hidrata, bogaţi în fibre şi cu un conţinut scăzut de calorii. Conţin vitamina K, ce ajută la menţinerea sănătăţii structurilor osoase.
Salatele verzi formate din spanac ori rucola conţin vitamine şi minerale, apă, antioxidanţi şi fibre. Specialiştii spun că ajută la prevenirea constipţiei şi la o bună sănătate a sistemului digestiv.
Căpşunile, afinele, zmeura sau murele sunt surse bune de antioxidanţi şi vitamine, ceea ce le face să fie excelente pentru sistemul imunitar, ajutând la protejarea celuleor împotriva daunelor cauzate de procesele oxidative. Au şi fibre, ajutând la digestie.
Iaurtul conţine probiotice şi proteine, iar alegerea unuia cu un conţinut redus de grăsime poate reprezenta o sursă excelentă de mic dejun hrănitor şi răcoros. Pote fi combinat cu fructe de pădure sau chiar miere.
Avocado pote fi consumat ca atare sau în salte, sandvişuri şi guacamole. Conţine grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale, plus potasiu, ajutând la menţinerea unui echilibru electrolitic.
Migdalele, seminţele de chia sau in conţin fibre, acizi graşi esenţiali şi sunt ideale pentru gustări. Le puteţi consuma în iaurturi şi în fructe pentru o masă delicioasă pe timp de vară.
Citricele sunt bogate în vitamina C, ajutând la îmbunătăţirea sistemului imunitar. Portocalele, lămâile sau grapefruitul sunt răcoritoare, conţin apă şi ajută inclusiv la hidratare.
Roşiile conţin cel mai puternic antioxidant, licopenul, sunt bogate în apă şi nutrienţi şi pot fi consumate în salate, sandvişuri ori supe reci.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.