E alertă în România! A fost depistat un caz neobişnuit de holeră
Redactia | Publicat: 23.09.2024 11:23 | Actualizat: 23.09.2024 11:32
Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a început o anchetă epidemiologică, după ce a fost descoperit un caz atipic de holeră în Capitală.
Conform primelor informaţii apărute în spațiul public, se pare că este vorba despre un caz de vibrion holeric non toxigen, diferit de cele clasice de holeră.
Caz atipic de holeră diagnosticat în România
Pacientul de află internat la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti şi în urma investigaţiilor, a fost diagnosticat cu o infecţie digestivă cu o tulpină non toxigenă, ce nu produce simptomele clasice şi, din fericire, nu produce nici acelaşi risc uriaş epidemiologic, precum în cazurile de holeră clasică.
Ultima dată când români erau diagnosticaţi cu această boală, se întâmpla în Deltă, în 1994, iar ce cazuri au mai urmat, au fost unele foarte rare, de import.
Ce este holera?
Vorbim despre o boală infecţioasă, care estee cauzată dee bacteria denumită Vibrio Cholerae, ce se manifestă în mai multe moduri, însă toate cazurile au ca element comun tractul intestinal şi tulburările acestuia, așa cum sunt diareea şi vărsăturile. În cazul în care o persoană a fost infectată cu acest virus şi este descoperită, organismul acestuia se curăţă prin intestinul gros sau colon, în episoade forte dese, iar asta va însemna pierderea de apă şi minerale, care duc la deshidratare, depletie volemică, şoc hypovolemic şi chiar deces, în cazurile extreme.
Toate aceste simptome neplăcute apar pentru că bacteria ce sintetizează toxina principlă se va ocupa de distrugerea celulelor din interiorul tractului digestiv şi va ajuta ca bacteria să se alimenteze prin conținutul celuleor distruse. În acelaşi timp, organismului tău i se va declanşa şi un reflex de autoapărare şi va încerca să elimine inamicul. Dar în acelaşi timp va expulza şi nutrienţii, iar asta va duce la complicaţii serioase.
Perioada de incubaţie a holerei este de 48 de ore, ceea ce înseamnă că simptomele amintite vor începe să apară la aproximativ două zile după ce o persoană a contractat virusul.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.