Ce trebuie să faci în avion, ca să nu te mai doară urechile? Multe persoane suferă de această problemă

Ştefan Cojocaru | Publicat: 16.07.2025 18:05 | Actualizat: 16.07.2025 22:05
Călătoria cu avionul poate avea și anumite aspecte neplăcute, care îți pot transforma în mod negativ sejurul, din cauza durerilor de urechi.
Urechile înfundate sau pop up-urile dureroase sunt la ordinea zilei pentru persoanele care călătoresc cu avionul. Motivul pentru care se întâmplă asta nu poate fi reversat, însă poți face unele lucruri care țin de tine să îți faci experiența din aer mult mai plăcută.
Ce poți face ca să nu te mai doară urechile atunci când zbori
Cel mai probabil, problemele în ceea ce privește înfundatul urechilor în avion se întâmplă de cele mai multe ori la aterizare, iar Dr Michael, un personaj viral pe rețelele de socializare, explică ce se întâmplă de fapt. În tubul lui Eustachio, acel canal care leagă urechea medie de nas, atunci când avionul este în urcare sau în coborăre, presiunea se schimbă. Dacă acest tub nu reușește să se deschidă corect, atunci apare senzația de ureche înfundată, dureri și uneori chiar pierderea auzului temporar:
„Atunci când zbori, urechile pocnesc pentru că acest tub egalizează presiunea”, explică Dr. Michael.
Există însă câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni acest disconfort. Înghite frecvent pentru a forța deschiderea tubului Eustachio, ține nasul strâns și expiră cu gura închisă, fără să forțezi în exces, apoi deschide gura cât mai mult pentru a avea același efect.
Dacă vei executa aceste mici manevere cu câteva minute înainte și în timp ce are loc decolarea sau aterizarea, îți vei ajuta urechea să se adapteze treptat la schimbarea de presiune, care se face destul de brusc în zbor.
Dacă aceste metode nu dau rezultate și ai în continuare dureri foarte mari, atunci ar putea fi o problemă destul de serioasă, pentru că ar putea fi vorba despre o disfuncție a tubului Eustachio, ce va fi asociată cu răceli, congestie nazală sau chiar sinuzită. În aceste situații, canalul poate ajunge să fie închis complet și senzațiile neplăcute vor continua. Este momentul în care se impune un control la medicul specialist.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.












Cele mai citite











