Alimentul care îți reduce vârsta biologică. Mihaela Bilic a dezvăluit elixirul tinereții

Ştefan Cojocaru , Redactia | Publicat: 30.03.2025 12:51 | Actualizat: 30.03.2025 14:26
Vârsta biologică a organismului nu este întotdeauna aceeași cu cea din buletin, deoarece procesul de îmbătrânire este influențat de mai mulți factori.
Unul dintre aceștia este chiar alimentația. Și există numeroase alimente care înlesnesc procesul de îmbătrânire. Dar la fel există și invers, alimente care te ajută în a te menține tânăr. Mihaela Bilic a dezvăluit că omega 3 este cheia, iar alimentul pe care îl recomandă cu desăvârșire este uleiul de pește.
Cum se consumă omega 3
Conform unui studiu care a fost publicat în revista Nature Aging, s-a constatat că persoanele care au consumat suplimente alimentare conținând ulei de pește au prezentat un ritm mult mai lent de îmbătrânire față de persoanele care nu au consumat. Iar asta se datorează în principal faptului că omega 3 are un efect puternic antiinflamator, dar și protector, ajutând organismul să reziste agresiunilor externe.
Acești acizi grași esențiale omega 3 au multiple beneficii pentru sănătate, încetinind îmbătrânirea celulară, grație efectului antiinflamator, protejează celulele împotriva degradării și le cresc rezistența la agresiuni externe, reduc riscul bolilor cardiovasculare, scăzând tensiunea arterială și nivelul trigliceridelor, dar și îmbunătățesc funcționarea creierului și a ochilor, având un rol esențial în prevenirea bolilor neurodegenerative.
Ce ține de noi este să includem acești acizi grași în alimentația noastră zilnică, iar asta include un consum regulat de pește gras, așa cum este somonul, macroul, sardinele, tonul sau heringul. În lipsa alimentației adecvate, putem opta pentru suplimente alimentare pe bază de ulei de pește, fiind o alternativă la fel de eficientă.
Mihaela Bilic recomandă astfel acest elixir al tinereții care se regăsește în omega 3, ce contribuie cu succes la încetinirea procesului de îmbătrânire biologică, deoarece protejează celulele și organele împotriva deteriorării. Se recomandă să fie combinate cu vitamina D, dar și activități fizice, pentru că doar așa efectele sale benefice pot fi amplificate:
”Omega 3 are efect antiinflamator și neutralizează efectul proinflamator al lui Omega 6. Dacă vrem ca organismul să fie într-un echilibru avem nevoie de un raport Omega 6 - Omega 3 de 4 la 1. Adică pentru fiecare 4 unități de uleiuri vegetale bogate în Omega 6 să consumăm măcar o unitate de ulei de pește cu Omega 3. În prezent, acest raport este de 20 la 1. Mâncăm prea multe alimente procesate, fast-food, produse de patiserie și, atenție, ulei de floarea-soarelui. Și prea puțin pește gras și semințe de in. Așa că inflamația a pus stăpânire pe corpul nostru.
Omega 3 are rol de protecție, demonstrat, pentru sistemul cardio-vascular. Există peste 15.000 de studii care arată beneficiile consumului de Omega 3 pentru inimă. Un aport minim de 1.000 mg de EPA și DHA naturale, de origine marină, duce la scăderea cu 35% a infarctului, care este fatal”.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.











Cele mai citite











