Ce subiecte s-au dat la BAC la Limba română, în 2024, la profilele real şi uman
Redactia | Publicat: 01.07.2024 08:00 | Actualizat: 01.07.2024 09:47
Luni, 1 iulie 2024, a început prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an prin proba de la Limba şi literatura română.
Toţi elevii claselor a 12-a, ori cei care nu au promovat examene în promoțiile anterioare, au început examenul maturităţii prin proba de la Limba română, fiind obligatorie pentru toate profilele, însă nu toţi elevii vor avea aceleași subiecte de rezolvat. Vor fi două tipuri de subiecte pentru cele două profile, profilul uman şi cel real. De îndată ce subiectele vor fi publicate de Ministerul Educației, acestea vor fi disponibile şi pe iAMnews.ro.
UPDATE, ora 9:30 / Au apărut primele subiecte de la BAC, filiera reală. Consultaţi galeria foto pentru a vedea foaia completă de examen.
Ce subiecte s-au dat la BAC la proba de la Limba şi literatura română, în 2024
Elevii au intrat în sălile de examen începând cu ora 7:30, iar accesul s-a putut face până la ora 8:30, după care orice elev întârziat nu mai poate intra în sala de examen deoarece începând cu ora 9:00 începe distribuirea subiectelor. Candidaţii vor avea la dispoziţie 180 de minute să rezolve exercițiile, iar primii elevi care vor dori să părăsească sala de examen o pot face doar după ce va expira o oră din timpul de lucru.
La proba de la Bacalaureatul din 2024, la Limba română, pentru început, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pe baza unui text la prima vedere. Vorbim despre un fragment din opera Viaţa şi opera, de George Călinescu şi Ion Creangă. La subiectul al II-lea, au primit poezia A mele visuri, aparţinându-i lui Alexandru Vlahuţă, în care au avut de evidenţiat relaţia dintre ideea poetică şi mijloacele artistice pentru a o exprima.
Primele două subiecte au fost identice la cele două profile, uman şi real, iar la al treilea au avut diferit. La profilul real, au avut de prezentat particularitățile unui text narativ studiat ce aparţine lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. Candidaţii au putut aborda deci Ion sau Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război.
Elevii care au terminat un profil uman au avut de redactat un seseu în care să prezinte particularitățile prin care personajul principal a fost construit în una din operele aparținând lui Camil Petrescu sau Liviu Rebreanu, elevii putând aborda unul dintre cele două romane prezentate anterior.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.