BAC 2024. Încep probele scrise la examenul de Bacalaureat. Ce reguli noi trebuie să respecte candidaţii
Ştefan Cojocaru | Publicat: 28.06.2024 18:59 | Actualizat: 29.06.2024 00:26
Încep emoțiile pentru candidaţii la examenul de BAC. De luni, 1 iunie, va avea loc prima probă scrisă, cea de la Limba şi literatura română. Reguli noi au fost introduse pentru testarea din acest an.
După proba obligatorie de Limba română, elevii care au terminat clasa a XII-a, precum şi cei care nu au promovat examenele în promoțiile anterioare, vor susţine proba la alegere, din următoarele materii: Matematică, Fizică, Chimie, Biologie, Istorie, Geografie sau Economie, în funcţie de specializarea pe care au urmat-o în cei patru ani de liceu.
A treia probă de examen constă într-o testare la o disciplină la alegere, din următoarele materii: Anatomie şi fiziologie umană, Biologie vegetală şi animală, Chimie, Economie, Fizică, Georgafie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Sociologie sau Filosofie.
Reguli noi la examenul de Bacalaureat din 2024
Candidaţii vor putea face accesul în sălile de examen începând cu ora 7:30 şi până la 8:30, după care nu vor mai fi primiţi în examen. Probele vor începe la ora 9:00, iar timpul de rezolvare este de 180 de minute, iar cronometrul pornește în momentul în care ultimul candidat a primit subiectele.
Cei care susţin examenul de Bacalaureat vor putea intra în sălile de examen doar cu buletinele de identitate şi instrumente de scris ce au cerneală sau pastă albastră, iar la Matematică le este permis creionul negru, plus instrumente de desen.
După cum am zis anterior, au apărut câteva modificări în legătură cu modul în care se va susţine BAC-ul. În special în ceea ce priveşte colţul negru de pe prima pagină, cel care se sigila în trecut, iar în prezent nu mai este folosit.
Alte reguli importante de respectat la examenul de Bacalaureat în 2024:
- examenul durează 3 ore, iar elevii pot părăsi sala de examen după o oră, în cazul în care doresc să o facă
- candidaţii nu pot intra în sala de examen având asupra lor manuale, dicționare ori alte materiale ce ar putea fi utilizate drept surse de inspiraţie, ghiozdane, genţi ori rucsacuri. Toate acestea vor fi depozitate într-o sală specială
- este total interzisă comunicarea între candidaţi pe tot parcursul desfăşurării examenului
- orice tentativă de fraudare a examenului de Bacalaureat se va solda implicit cu eliminarea automată din proba respectivă.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.