Ce pățești dacă locuiești la bloc și îți scoți florile pe scară. Vecinii pot depune plângere
Redactia | Publicat: 24.10.2024 08:34 | Actualizat: 24.10.2024 08:43
Regulile de conviețuire într-un bloc de locuințe au devenit mai aspre în contextul în care vecinii aleg să își scoată plantele pe hol.
Se anunță amenzi mari pentru persoanele care locuiesc la apartament, într-un bloc cu mai multe persoane, în cazul în care locatarii vor amplasa ghivecele cu flori pe scara comună a blocului. Cu toate că scopul principal al persoanelor care fac asta este acela de a decora pur și simplu spațiul în care locuiesc, o simplă plângere a vecinilor deranjați de acest fapt îți poate atrage amenzi drastice.
Legea care amendează florile, de pe scările de bloc
Conform legii, un vecin poate depune plângere în cazul în care va considera că florile decorative îi pot deranja pe el și pe ceilalți locatari, inclusiv existând posibilitatea ca plantele să facă mizerie, să încurce accesul sau chiar să pună în dificultate persoanele care ar putea interveni în cazuri de urgență, așa cum ar fi evacuările.
În cazul în care se întâmplă situații de acest gen, locatarii care amplasează astfel de ghivece pot primi amenzi care vo ajunge până la 400 de lei, dacă florile lor îl deranjează pe un vecin sau pe mai mulți. Suma se stabilește în funcâie de gravitatea situației, dar și în funcție de regulamentul asociației de proprietari.
Legea este clară și atunci când vine vorba despre amenajarea spațiilor verzi din jurul blocului, deoarece este total interzis să plantezi flori sau să amenajezi anumite părți din grădină. Asta pentru că amenajarea spațiilor verzi din împrejurimile blocurilor țin de autoritățile locale, nu de asociația de locatari, iar cei din urmă nu au voie să se ocupe de aceste aspecte.
În cazul în care locuitorii unui bloc doresc să amenajeze aspectul scării blocului sau chiar a grădinii care îl împrejmuiește vor avea nevoie mai întâi de o autorizare din partea primărirei sectorului de care aparțin. În caz contrar, toate acestea sunt interzise:
„Sarcina cu privire la întreţinerea şi administrarea acestui spaţiu revine proprietarului adică primăriei locale a cărui buget este constituit din taxele şi impozitele locuitorilor de pe raza sectorului sau a localităţii. Asociaţia de proprietari prin personalul angajat nu are nici o obligaţie cu privire la întreţinerea şi administrarea spaţiului verde, a grădinii respective. În mod normal dacă primăria nu îşi face treaba adică nu îşi respectă atribuţiile pentru care sunt plătiţi de cetăţeni, şi pentru această situaţie, ar trebui să fie amendaţi de către asociaţia de proprietar”, se arată în lege.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.