Câți bani s-au cheltuit pe vila în care ar urma să se mute Klaus Iohannis. Documentele au fost desecretizate
Gabriela Gogu | Publicat: 01.11.2024 15:08 | Actualizat: 01.11.2024 15:14
Documentele privind cheltuielile efectuate pentru realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a vilei din Aviatorilor au fost desecretizate. În această vilă ar urma să se mute Klaus Iohannis la finalul mandatului de președinte.
S-a aflat câți bani s-au cheltuit pe vila în care Klaus Iohannis ar urma să se mute la finalul mandatului de președinte. RAPPS a pus la dispoziția secretarului general al Guvernului infromații legate de câți bani au fost cheltuiți pe lucrările de la vila din Aviatorilor.
Câți bani s-au cheltuit pe reabilitarea vilei în care ar urma să se mute Klaus Iohannis
Marcel Ciolacu a cerut în ședința de joi, 31 octombrie, desecretizarea cheltuielilor făcute de cei de la RAPPS pentru renovarea vilei în care urmează să se mute Klaus Iohannis la finalul mandatului de președinte al României. În urma solicitării, secretarul general al Guvernului a cerut Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat informațiile referitoare la banii cheltuiți pentru renovarea vilei din Aviatorilor.
Ce precizări a făcut RAPPS
Pe acest subiect, facem următoarele precizări:
- Un aspect extrem de important și relevant în decizia de a efectua lucrări de reabilitare și modernizare este acela că imobilul se află în zonele construite protejate nr. 14 și nr. 55 și în zona de protecție monument A – Parcul Herăstrău. Pentru a putea efectua orice fel de lucrare a fost nevoie de obținerea avizului Comisiei zonale a monumentelor istorice București.
- De asemenea, având în vedere normativele în construcții actualizate și în vigoare la acest moment, au fost necesare și obligatorii lucrări de consolidare la structura de rezistență a clădirii pentru a mări capacitatea portantă a acesteia, respectiv – stâlpi, grinzi și planșee prin returnare sau după caz placare cu fibră sau benzi de carbon și lucrări de integrare elemente structurale în structura existentă a imobilului.
- Având în vedere cele de mai sus, în concordanță cu lucrările necesare, a fost nevoie și de refacerea sistemului de instalații care să corespundă siguranței electrice și energetice a clădirii.
- Totodată, au fost efectuate lucrări la arhitectura clădirii, finisaje interioare și exterioare, în conformitate cu prevederile menționate la punctul 1.
Redăm mai jos, cheltuielile, actualizate la zi, pe fiecare componentă în parte,
fără TVA:
a. Rezistență 4.050.863,05 lei
b. Arhitectură 6.388.726,14 lei
c. Instalații 3.201.134,80 lei
d. Organizare de șantier 202.538,91 lei”.
În total, suma cheltuită se ridică la aproximativ trei milioane de euro, potrivit DCnews.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.