exclusiv Povestea shaormeriei Băneasa continuă în noul episod al podcastului I AM MEDIA BUSINESS. Gigel Păuneț explică cum a pornit fără bani, dar cu utilaje luate pe datorie
Galerie foto (1 fotografii): Povestea shaormeriei Băneasa continuă în noul episod al podcastului I AM MEDIA BUSINESS. Gigel Păuneț explică cum a pornit fără bani, dar cu utilaje luate pe datorie
Ene Valentina | Publicat: 16.11.2025 16:11 | Actualizat: 16.11.2025 16:46
Podcastul I AM MEDIA BUSINESS, realizat de jurnalistul Victor Vrînceanu, revine vineri, 21 noiembrie, cu un nou episod dedicat uneia dintre cele mai inspiraționale povești de antreprenoriat din România. Invitat est Gigel Păuneț, fondatorul shaormeriei Băneasa, care completează seria începută ieri și dezvăluie noi detalii din culisele afacerii devenite astăzi un brand național.
- Episodul 5 al podcastului I AM MEDIA BUSINESS, cu Gigel Păuneț, fondatorul Shaormeriei Băneasa, va fi disponibil pe canalul oficial de YouTube iAMnews.ro, vineri, 21 noiembrie, de la ora 19:00.
Dacă în articolul anterior (VEZI AICI), publicul a aflat cum a închiriat primul spațiu comercial fără să aibă bani și cum a început amenajările cu un împrumut de 5.000 de euro garantat cu propria Skoda Octavia, astăzi povestea merge mai departe, într-un punct important: dotarea bucătăriei. Un moment care a decis, practic, dacă afacerea putea porni sau se oprea înainte să înceapă.
Gigel Păuneț povestește cum a făcut rost de primele utilaje
Gigel Păuneț explică sincer și direct: „Nu aveam bani de utilaje”. Victor Vrînceanu intervine exact unde trebuie, subliniind realitatea din industria HoReCa: „Asta voiam să te întreb, că știu că acolo e scump”.
Invitatul a confirmat faptul că prețul utilajelor este destul de mare, iar fără echipamente, niciun fast-food nu poate funcționa. În acel moment, salvarea a venit de unde se aștepta mai puțin, de la șefulu lui, cel care îl sprijinise și la începutul drumului.
„Avea un prieten care avusese un fast-food și îl închisese. Mi-a spus: ‘Hai să vorbim cu el, garantez eu că o să-i dai banii’”, a explicat patronul Shaormeriei Băneasa.
Așa a ajuns Gigel Păuneț în fața proprietarului unui fost fast-food, un om care avea o bucătărie completă: rotiserie, aparat de shaorma, cuptor de pizza, mese de inox, mai mult decât avea el nevoie. Dar situația a evoluat neașteptat.
„Mi-a dat tot setul. Am luat rotisorul, am luat cuptorul de pizza, am luat aparatul de shaorma, am luat tot”, a explicat invitatul lui Victor Vrînceanu.
Tranzacția s-a făcut simplu, direct, aproape incredibil pentru standardele de azi.
„A scris toate seriile utilajelor pe o foaie de mână, un angajament de plată. Valoarea era de 3.000 de dolari, cu termen de două luni să dau toți banii”, a continuat Gigel Păuneț.
A început imediat amenajările și primele vânzări, iar norocul, combinat cu muncă zi de zi, și-au spus cuvântul.
„Spre norocul meu, am reușit să îi dau banii în zece zile”, declară acum cu zâmbetul pe buze patronul Shaormeriei Băneasa.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.






Cele mai citite




