Ce poţi vedea la Grădina Botanică din Bucureşti? Program şi tarife de vizitare
Ştefan Cojocaru | Publicat: 27.03.2024 21:30 | Actualizat: 27.03.2024 21:36
Grădina Botanică din Capitală poate fi vizitată în orice perioadă a anului, dar există un program special pentru iarnă şi vară.
Grădina Botanică Dimitrie Brânzdă din Bucureşti funcţionează cu acest nume din 1994 şi este situată în cartierul Cotroceni. Aici puteţi vedea 12 sectoare cu plante, două corpuri de sere, dar şi un muzeu. Suprafaţa sa este una impresionantă, de 18,2 hectare şi în interiorul său se regăsesc peste 10.000 de specii de plante. În 2022, herbarul acestei grădinic botanice însuma aproximativ 52.000 de file.
Ce poţi vedea la Grădina Botanică din Bucureşti?
Înfiinţată pentru prima dată în 1860, la cererea medicului Carol Davila, aceasta a suferit pagube la fiecare bombardamente ce au avut loc în timpul ambelor războaie mondiale şi a fost restaurată şi completată cu noi sere constant.
Cea mai mare suprafaţă a grădinii este dată de expoziţia din aer liber, care este împărţită în 12 sectoare, ce cuprind: partea decorativă, plantele rare, plantele mediteraneene, grădina italiană, iridarium, rosarium, grădina bunicii, grădina istorica, grădina cu remedii, colina coniferelor, insula şi flora Dobrogei.
În centrul grădinii veţi regăsi şi un lac uriaş, de aproape 9000 mp, decorat cu o insulă în centru şi peste care se poate trece prin intermediul unui pod metalic. Poate fi vizitată în orice perioadă a anului, dar este recomandat mai cu seamă să o faceţi primăvara, când natura revine la viaţă şi vă veţi putea bucura de o privelişte superbă şi de un program prelungit.
Tarif şi program la Grădina Botanică Dimitrie Brânzdă
În perioada 16 octombrie - 15 martie, programul de vizitare al Grădinii Botanice este unul scurt, între orele 9:00 şi 15:30. Muzeul Botanic este deschis de marţi şi până vineri, între 10:00 şi 15:00, iar în weekend acesta funcţionează în intervalul orar 9:00 - 13:00.
După ce se trece la ora de vară, programul se extinde, iar grădina va fi deschisă până la ora 19:00, urmând ca ultima intrare să aibă loc la 18:30. Conform anunţului organizatorilor, pe măsură ce se va mări ziua şi programul va suferi modificări şi va fi deschis în cursul săptămânii până la ora 20:00.
Preţul întreg al unui bilet de acces este de 10 lei, iar cele reduse sunt la 5 lei şi se aplică pentru elevi, studenţi şi pensionari, care atestă această calitate prin carnet de elev sau student, vizate pe anul şcolar în curs, ori talon de pensie, după caz.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.