Tipurile de pește pe care orice diabetic le poate consuma. Îți țin glicemia sub control

Redactia | Publicat: 26.09.2025 14:14
Alimentația joacă un rol important în viața fiecărui individ, dar mai cu seamă în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet.
Medicii le recomandă consumul de pește, însă nu orice tip de pește le este și benefic. Din contră, ar putea să le crească glicemia fără ca măcar să aibă idee. Alegerea corectă a hranei ajută la capitolul sănătate, indiferent că suferiți sau nu de o boală, dar astăzi vom discuta despre tipurile de pește pe care orice diabetic le poate consuma, fără restricții.
Tipurile de pește pe care orice diabetic le poate consuma
O alimentație corectă îți susține sănătatea inimii, îți reduce inflamația și contribuie în mod serios la eliberarea glicemiei. Peștele este redus în carbohidrați, dar conține foarte multe proteine de calitate, care conferă senzația de sațietate, ajută la controlul greutății, acizi grași și omega 3, care susțin sănătatea inimii și reduc inflamația, dar și vitamina D. B12, seleniu și iod, care sunt esențiale pentru un sistem nervos sănătos și pentru metabolism în general.
Somonul este un tip de pește care le este recomandat persoanelor care suferă de diabet, fiind una dintre sursele excelente de acizi grași omega 3 și contribuie la reducerea inflamației cronice, scăderea riscului de boli cardiovasculare și susținerea funcției cerebrale.
Un alt tip de pește recomandat în dieta persoanelor care suferă de diabet este tilapia, un pește alb care are un conținut mic de grăsimi, dar foarte multe proteine. Ușor de digerat și foarte versatil, acesta are un conținut mic de calorii, grad ridicat de proteine ce ajută la menținerea masei musculare și se gătește și foarte rapid.
Codul este peștele ideal pentru diabetici fiind foarte sărac în grăsimi și are și un gust delicat. Este ușor de pregătit și foarte hrănitor și conține proteine slabe, fiind ideal în rețetele sănătoase.
Dacă alegi tipul de pește potrivit pentru tine vei avea parte de un aliat excelent în controlul diabetului și în menținerea sănătății cardiovasculare. De fiecare dată va trebui să cauți în magazine speciile de pește care sunt slabe îng răsimi saturate, dar bogate în proteine și omega 3 și să le gătești la cuptor sau la abur ori grătar, evitând sub orice formă uleiul de floarea soarelui.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.












Cele mai citite











