Motivul pentru care uleiul îngraşă mai tare decât untul, dezvăluit de Mihaela Bilic
Redactia | Publicat: 12.09.2024 13:38 | Actualizat: 12.09.2024 13:44
Mihaela Bilic a demontat câteva mituri cu privire la produsele care îngraşă iar acum a discutat despre caloriile din uleiul de floarea soarelui, în opoziţie cu untul.
Există unele diferenţe între cele două alimente pe care specialistul în nutriţie, medicul Mihaela Bilic, le-a dezvăluit acum. Aceasta a făcut o postare în Social Media în care a explicat că untul este chiar mai sănătos decât uleiul şi nici nu îngrală la fel de tare, explicând şi care sunt valorile nutriţionale pentru fiecare produs în parte.
Conform unui studiu realizat de specialişti, s-a demonstrat că persoanele care consumă unt şi ulei sunt de părere că grăsimile de origine animală au mai multe calorii şi îngraşă mai tare şi tocmai din acest motiv refuză să consume unt şi folosesc uleiuri vegetale, pe care le consideră ca fiind mai slab calorice. Nimic mai greşit!
De ce uleiul îngraşă mai mult decât untul?
“Uleiul îngrașă mai tare decât untul. Voi continua seria "revelaţiilor"din studiul OCHA cu o altă percepţie generală nefondată: grăsimile vegetale(uleiurile) sunt considerate a avea un impact mai mic asupra siluetei faţă de unt şi slănină. 78% din persoanele interogate pun grasimile animale în capul listei de "duşmani" ai siluetei. Urmează apoi untul cu 61% şi smântâna cu 53% din voturi. Uleiurile vegetale sunt menţionate în 31% din cazuri iar margarina apare pe ultimul loc cu numai 21% din voturi!!??
Din punct de vedere nutritional aceasta percepţie este nu numai un mit, ci poate fi cauza nebanuită a kilogramelor în plus. Punem ulei cu generozitate în mâncare/salată pe motiv că e vegetal și cumpăram smântână cu 12% grăsime că să nu ne îngrășam”, a spus Mihaela Bilic, menționând şi că un gram de grăsime conţine 9 calorii, indiferent de sursa de provenienţă a acsteia. Uleiul are astfel 900 de calorii la suta de mililitri, prin urmare, îngraşă foarte tare. Bilic spune că este valabil şi pentru cel de măsline, floarea soarelui, de porumb sau provenit din nuci.
“Uleiul este singurul produs alimentar care conține 100% grăsime, în compoziția lui nu intră apă, proteine sau glucide”, a conchis Mihaela Bilic, iar postarea sa a adunat o mulţime de reacţii şi comentarii.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.