Model cerere contestaţie BAC 2024. Cum să depui online pentru a-ţi recorecta lucrarea de la examenul de Bacalaureat
Ştefan Cojocaru | Publicat: 08.07.2024 20:13 | Actualizat: 08.07.2024 20:42
Astăzi, 8 iulie 2024, s-au afişat primele rezultate de la examenul de Bacalaureat. Elevii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii.
În jurul orei 12:00, elevii care au susţinut examenul de Bacalaureat în acest an şi-au putut vedea notele obţinute, pe baza codului unic primit pe semnătură, la prima probă din examen, de Limba şi literatura română.
În cazul în care există candidaţi care nu sunt mulţumiţi de nota primită, aceştia vor putea depune contestaţii, prin intermediul unei cereri pe care o semnează asumându-şi faptul că în urma recorectării, lucrarea ar putea la fel de bine să primească un punctaj mai mic decât cel obţinut iniţial. Iar nota finală rămâne cea obţinută în urma contestației.
Cum se depun contestaţiile pentru examenul de Bacalaureat 2024
Pentru aflarea notelor care s-au obţinut la examenul de Bacalaureat, listele au fost făcute publice în mod anonimizat. Sună într-un mare fel, însă conţine toate informațiile, precum codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, județul, promoția, forma de învățământ absolvită, specializarea, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „reușit”/„respins”/„neprezentat”/„eliminat din examen”, mai puţin numele candidaţilor.
Începând de astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00-18:00, elevii nemulţumiţi au putut depune contestaţii şi o mai pot face şi mâine, până la aceeaşi oră.
Contestațiile pot fi depuse în două moduri: fie fizic, la secretariatul liceului unde au susţinut examenul de Bacalaureat, fie online, pe e-mail, unde se trimite aceeaşi cerere, completată şi semnată, pe adresa secretariatului şcolii.
Odată depuse cererile, lucrările elevilor vor ajunge la o comisie formată din alţi profesori evaluatori, care vor recorecta lucrările şi le vor nota conform aceluiași barem de evaluare. Lucrările vor fi ulterior sigilate şi deschise de către președintele comisiei de contestaţii, care va compara notele obţinute atât la examen, cât şi după recorectare. După caz, dacă se va constata că diferenţa dintre cele două note depăşeşte 1,5, atunci alţi doi profesori vor evalua lucrarea respectivă. Indiferent de nota care se obţine, aceasta va fi cea finală şi nu va mai putea fi modificată în niciun mod.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.