Mitul celor 5 alimente pe care românii le cred sănătoase, dar nu sunt deloc așa
Redactia | Publicat: 30.10.2024 11:39 | Actualizat: 30.10.2024 11:44
Un medic celebru pe site-urile de socializare a publicat un studiu cu privire la alimentele pe care oamenii le consumă des cu gândul că sunt sănătoase, dar realitatea este cu totul alta.
Se numește Dr Mijin Brown și a explicat că, pe lângă alte probleme pe care le-ar putea aduce, sucul de fructe este mai puțin sănătos decât oamenii au impresia și a detaliat și de ce. În esență, este vorba despre conținutul ridicat de zahăr. Iar consumarea acestor alimente va crește rapid nivelul de zahăr din sânge, care va face pancreasul să elibereze mai multă insulină decât ar trebui. Așa ajunge să ne crească apetitul și să fie favorizată supralaimentarea.
Cele 5 alimente pe care le crezi sănătoase, dar nu sunt deloc așa
„Motivul pentru care aceste alimente nu sunt atât de sănătoase este pentru că au un impact glicemic uriaș după ce le consumi. Cu cât acest impact este mai mare, cu atât și impactul insulinei este mai mare, iar asta nu e bine deoarece poate duce la rezistența la insulină, care este cauza principală a bolilor legate de stilul de viață”, a fost explicația doctorului Brown.
Sucul de fructe conțin mai mult zahăr decât o doză de suc, spune specialistul: Chiar și varietățile neîndulcite au circa 26 de grame de carbohidrați, adică aproape șase lingurițe de zahăr, și foarte puține fibre”, a spus Dr. Brown, care avertizează și asupra fructelor care sunt periculoase pentru persoanele care au probleme cu glicemia, deoarece ar fi pline de zahăr. Vorim despre mango, ananas, banane și struguri.
Laptele de ovăz, conform medicului, nu ar fi cea mai bună alegere pentru înlocuirea laptelui clasic și explică și de ce: „Un pahar cu lapte de ovăz are 15 grame de carbohidrați, și nu vorbim despre acele varietăți cu zahăr adăugat. Să nu mai menționez și că multe dintre tipurile din comerț sunt făcute cu conservanți, agenți de îngroșare sau emulgatori. Niciunul dintre aceștia nu este bun pentru sănătatea intestinală sau pentru sănătatea noastră generală”.
Nici fulgii de ovăz nu sunt văzuți cu ochi buni, fiind în opinia medicului Brown o opțiune controbersată, ce conține fibre, dar și foarte mulți carbohidrați: „O altă opțiune controversată, care este recomandată în mod obișnuit diabeticilor ca find sănătoasă sunt fulgii de ovăz. Unul dintre motivele pentru care sunt recomandați sunt faptul că reprezintă o sursă de fibre. O cană cu fulgi de ovăz are aproximativ opt grame de fibre, dar 62 de grame de carbohidrați”.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.