La ce pericole te expui atunci când stai neprotejat la soare? Sfaturile medicului Vlad Ciurea
Redactia | Publicat: 24.07.2024 13:42 | Actualizat: 24.07.2024 13:42
Soarele puternic din zilele caniculare de vară ne poate afecta în moduri la care nu v-aţi fi aşteptat. Prin urmare trebuie să respectaţi unele reguli care vă vor asigura sănătatea şi bunăstarea.
În ce[article|250]le mai multe cazuri, soarele aduce multiple beneficii pentru organismul uman însă nu trebuie să vă expuneți prea mult şi în niciun caz la orele de maximă radiaţie, căci atunci soarele va aduce mai multe probleme decât beneficii. În primul rând, expunerea la razele ultraviolete la orele de vârf îţi va face organismul să se deshidrateze foarte tare şi vor exista repercursiuni imediate.
Ce se întâmplă în corpul uman atunci când vă expuneţi prelungit la soare?
"Consimțim un moment la care nu mai dăm randament, O ușoară moțăială, pentru a ne reveni, și puțină apă la temperatura camerei, nu băuturi tari, nu cafele peste cafele, nu duc la nimic bun. Să zicem că o cafea te trezește, dar în același timp se suprasolicită. Nu este bine. Trebuie să ne încadrăm în parametrii pe care îi dă organismul", a explicat medicul Vlad Ciurea, de profesie neurolog.
Canicula vă va influenţa negativ întregul corp, dar în special creierul, care nu va mai fi capabil să funcţioneze în parametri optimi: "Apare deshidratarea, pentru că am scos apa din noi și atunci tot organismul funcționează în apă. Nemaiavând apă, nu mai putem funcționa. Și atunci se mai întâmplă fenomenul de lene, de oboseală, de lentoare, îți vine să adormi pe stradă. Noi nu putem influența clima României, dar putem lupta împotriva caniculei, putem preveni evitând să ieșim la maximul de căldură care este pe bulevardele din București sau în zonele în care avem de lucru. Cel puțin până după ora 17:00-18:00 după amiază", a mai explicat Vlad Ciurea la Antena 3.
Conform spuselor medicului Ciurea, este foarte importantă odihna de după masă şi dă exemplul persoanelor mediteraneene, care ţin acea siesta după masa de prânz, un lucru benefic pentru sănătatea şi bunăstarea organismului:
"Persoanele mediteraneene au inventat un lucru foarte bun, probabil o să ajungem și noi acolo. Această siestă... După ce ai fost la masă, mergi și stai liniștit puțin! Fie te odihnești, fie dormi, fie stai puțin în casă", a conchis Vlad Ciurea.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.