Începe Evaluarea Naţională 2024. Ce reguli trebuie să respecte candidaţii la proba de Limba română
Redactia | Publicat: 24.06.2024 20:42 | Actualizat: 24.06.2024 20:46
Evaluarea Naţională debutează marţi, 25 iunie, prin proba de la Limba română, iar candidaţii vor trebui să respecte o serie de reguli obligatorii pe toată durata desfăşurării examenelor.
Ministerul Educației a realizat un set de reguli pe care le-a transmis către elevii claselor a VIII-a prin intermediul diriginţilor de la clasă. Sunt câteva reguli clare, care dacă nu vor fi îndeplinite, atunci elevii ar putea ajunge să fie scoşi din examen şi obligaţi să susţină probele într-o sesiune viitoare.
Reguli obligatorii la examenele de la Evaluarea Naţională 2024
În primul rând, orice fel de greşeală se realizează pe foaia de examen, indiferent că se întâmplă la proba de Limba română, cea de Matematică ori cea de Limba maternă, aceasta trebuie să fie tăiată cu o linie simplă, orizontală, şi dacă este vorba despre o întrebare de tip grilă, atunci să marcheze cu litera X răspunsul corect.
Orice alt semn trecut pe foaia de examen, poate fi considerat o tentativă de fraudare a probei, prin posibilitatea ca elevul să semneze lucrarea în eventualitatea de a o recunoaşte un profesor corector, de la centrul de examinare. În acest caz, lucrarea este anulată pe loc.
Cu ce pot intra elevii în sala de examen, la examenul de "Capacitate" în 2024
Elevilor le mai este interzis şi să intre în sala de examen având asupra lor orice mijloc de comunicare sau copiere şi vor putea face accesul având asupra lor pixuri, o sticlă de apă şi un document de identitate, care va sta pe masa unde elevul va susţine proba, pe tot parcursul ei. Orice alt obiect este strict interzis şi atrage după sine eliminarea din examen.
Elevii vor putea începe accesul în sala de examen de la ora 8:00 până cel târziu ora 8:30, urmând ca de la 9:00 să foe distribuite subiectele. Odată ce vor fi completate casetele de identificare de pe foile de examen, toţi elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru a rezolva subiectele.
Există şi posibilitatea ca examenul să fie prelungit cu până la maximum două ore, în cazul în care elevul care susţine proba se află într-una din situațiile specialie, precum acelea în care au deficienţe de vedere, auz sau tulburări de neurodezvoltare şi, înaintea probelor, obţin din partea Comisiei Judeţene de Organizare a Evaluării Naţionale o aprobare semnată.
Toţi candidaţii se vor aşeza la locurile din bănci în ordine alfabtică, îndrumaţi de către profesorii supraveghetori.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.