Important jurnalist român, revoltat de condițiile CFR: ''Stimate director, una dintre cele mai rușinoase prestații publice''

Ene Valentina | Publicat: 04.07.2025 22:24 | Actualizat: 04.07.2025 22:32
După ce în weekend a petrecut peste trei ore blocat pe Valea Prahovei, un jurnalist român reclamă o nouă întârziere majoră: InterRegio (IR) 1646 Târgu Mureş – Bucureşti Nord a acumulat astăzi încă 65 de minute, iar aerul condiţionat din vagoane nu funcţiona.
În decurs de doar cinci zile, acesta a petrecut zeci de minute în trenuri întârziate, unele blocate complet, altele cu condiții de călătorie departe de standardele minime. Ultima experiență negativă a fost raportată astăzi, 4 iulie, în trenul InterRegio 1646, pe ruta Târgu Mureș – București Nord.
Un jurnalist român îl trage la răspundere pe directorul CFR Călători Traian Preoteasa
Primul incident a avut loc pe 29 iunie, când un brad căzut pe calea ferată a blocat complet traficul feroviar pe Valea Prahovei. Zeci de trenuri au staționat ore întregi în gări sau pe traseu. Jurnalistul, aflat în unul dintre aceste trenuri, a povestit că a stat peste trei ore într-un vagon fără prea multe explicații din partea personalului CFR (vezi toate detaliile aici).
Astăzi, 4 iulie, jurnalistul a semnalat o nouă întârziere, de această dată în trenul IR 1646 care circulă de la Târgu Mureș la București. Trenul ar urma să ajungă în Gara de Nord cu o întârziere de cel puțin 65 de minute.
Și de această dată explicațiile pentru acest disconfort lipsesc cu desăvârșire, ceea ce l-a determinat pe acesta să posteze un mesaj acid la adresa directorului CFR Călători Traian Preoteasa.
”Actualizare de pe drumul de întoarcere.
Deocamdată, 65 de minute întârziere, aer condiționat nefuncțional, trenul Târgu Mureș–București. O nouă bătaie de joc.
Stimate director al CFR Călători, Traian Preoteasa,
Conduceți una dintre companiile de stat cu cele mai rușinoase prestații publice: întârzieri, defecțiuni, mizerie, trenuri vechi, angajați care nu spun nici măcar un „ne scuzați”.
Știu că nu vă pasă, poate că mesajul ăsta nici măcar nu va ajunge la augustele dvs. urechi, dar, dacă îl veți citi, să știți că nu v-ar strica măcar să scrieți zilnic pe Facebook – între două verificări, dacă v-au intrat chiriile din Dubai –: „Iertați-ne, stimați clienți și patroni ai noștri, de care compania pe care o conduc își bate joc zilnic!”.
Cu regret,
Un client care, în ultimele cinci zile, a stat în trenuri cu sute de minute de întârziere, fără aer condiționat și fără posibilitatea de a cere despăgubiri”, a fost mesajul tranșant publicat de jurnalistul român.
Cine este directorul CFR Călători Traian Preoteasa
Traian Preoteasa conduce din septembrie 2021 operatorul feroviar de stat CFR Călători, preluând postul de director general după demiterea lui Ovidiu Vizante şi confirmându-şi poziţia prin concurs în octombrie 2023, pentru un mandat de patru ani.
Inginer electromecanic format la Universitatea din Craiova (promoţia 1990), el a început ca inginer de revizie vagoane la Craiova, urcând treptat spre funcţii de conducere regională, apoi naţională. În anii 2005-2006 a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Companiei Naţionale CFR SA, iar ulterior a deţinut succesiv posturi de director, director general adjunct şi consilier în domeniul feroviar, inclusiv la Ministerul Transporturilor.
Preoteasa şi-a completat profilul tehnic cu studii de administraţie publică (SNSPA), securitate naţională (Colegiul Naţional de Apărare) şi un doctorat în inginerie mecanică. Din 2006 este membru în Comitetul Executiv al Uniunii Internaţionale a Căilor Ferate (UIC), reprezentând astfel România în forumurile europene de profil.
La CFR Călători, mandatul său a fost marcat de încercări de modernizare a parcului rulant şi de digitalizare, dar şi de tensiuni financiare: subcompensarea bugetară cronică a adus compania aproape de blocaj, iar pe 30 iunie 2025, într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie, Preoteasa a ameninţat că îşi dă demisia dacă fondurile nu sunt deblocate.
Potrivit declaraţiilor de avere, directorul general câştigă circa 5 500 € lunar şi deţine, printre altele, două apartamente în Dubai – detalii care au alimentat criticile sindicatelor faţă de un management considerat prosper personal, dar cu rezultate operaţionale modeste.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.












Cele mai citite











