Documentele din ultima ședință CSAT despre campania lui Călin Georgescu au fost declasificate. Președintele Klaus Iohannis a fost de acord
Gabriela Gogu | Publicat: 04.12.2024 18:15 | Actualizat: 04.12.2024 18:20
Informațiile prezentate de SRI, SIE, STS și Ministerul Afacerilor Interne, în ședința de pe 28 noiembrie 2024, au fost declasificate. Klaus Iohannis a fost acord cu declasificarea, la solicitarea instituțiilor emitente.
Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea informațiilor SRI, SIE, STS și Ministerul Afacerilor Interne, în ședința din 28 noiembrie, a anunțat Administrația Prezidențială.
Administrația Prezidențială a declasificat documentele despre campania lui Călin Georgescu
Această hotărâre a fost adoptată de membrii CSAT în ședința din 28 noiembrie, a fost transmisă Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Autorității Electorale Permanente, Biroului Electoral Central, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerului Justiției și Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații pentru a întreprinde de urgență demersurile necesare, conform competențelor legale, în vederea clarificării aspectelor prezentate în ședința CSAT.
Iată câteva pasaje din documente
”Aceștia au confirmat identitatea utilizatorului „bogpr“ și au menționat că acesta a efectuat plăți în valoare de 381.000 de dolari, în perioada 24.10-24.11.2024, către utilizatori ai unor conturi de TikTok implicați în promovarea candidatului Călin GEORGESCU, inclusiv după data încheierii campaniei electorale. Acestea reprezintă încălcări ale politicilor TikTok și ale legislației electorale române.
Bogdan PEȘCHIR afișează un nivel de trai care nu corespunde activităților derulate prin intermediul companiei deținute, respectiv DIGITAL ON-RAMP SOLUTIONS SRL Braşov, înființată în anul 2021. Anterior înființării societății, acesta a lucrat, ca programator în cadrul unor entități (GLOBAYA FINTECH SRL și BITXATM TECHNOLOGY SRL, ambele din Brașov) care sunt asociate cu domeniul criptomonedelor și sunt deținute, printre alții, de Gabriel PRODĂNESCU (persoană care este și cetățean al Africii de Sud, unde a emigrat în 1995).
De asemenea, finanțarea influencerilor TikTok a fost asigurată prin platforma FameUp (dedicată monetizării activităților de promovare în mediul online), la nivelul căreia a fost publicată oportunitatea de reclamă, alături de descrieri bine definite. Una dintre metodele de atragere la colaborare a influencerilor români pentru promovarea candidaturii lui Călin GEORGESCU a fost contactarea pe e-mail a acestora de firma FA Agency, de origine sud-africană, care oferea suma de 1.000 de euro pentru distribuirea unui videoclip realizat de aceștia.”
Documentele declasificate
Document CSAT Ministerul Afacerilor Interne
Document CSAT Serviciul de Informații Externe
Document CSAT Serviciul Român de Informații I
Document CSAT Serviciul Român de Informații II
Document CSAT Serviciul de Telecomunicații Speciale
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.