De ce nu e bine să minți atunci când te spovedești? Toți credincioșii trebuie să știe asta
Redactia | Publicat: 08.10.2024 20:20 | Actualizat: 08.10.2024 20:37
Taina Spovedaniei nu trebuie să conțină minciuni pentru că din start se duce tot sensul ei. Este considerat un păcat și vom afla mai multe din rândurile care urmează.
În primul rând, ce trebuie să știe toți credincioșii este faptul că Spovedania face parte din cele Șapte Taine ale Bisericii Ortodoxe, prin intermediul căreia credincioșii își mărturisesc păcatele. Se întâmplă în fața unui preot și are rolul de a căuta iertarea și împăcarea cu Dumnezeu.
De ce nu e bine să minți atunci când te spovedești
Sunt mulți credincioși care deși aleg să se spovedească, considerând astfel că fac ceea ce este bine, de rușine sau din alte motive, ajung să mintă. În esență, lăsând la o parte orice, este din start o încălcare a decalogului, deoarece să nu minți este chiar una dintre cele 10 porunci.
Atunci când se spovedește, omul trebuie să arate căință și totul trebuie să fie sincer, din suflet. Dacă mințiți și nu regretați faptele comise, atunci spovedania nu își mai atinge scopul primordial și devine un simplu ritual. Fără rușine, credincioșii trebuie să își mărturisească sincer păcatele și să vadă în acest act un moment care să le ușureze sufletul.
Se recomandă ca cel puțin o dată pe an să ne spovedim și în special atunci când sunt zile de post. Preoții recomandă, totodată, să citim rugăciunile speciale înainte și după ce ne spovedim, iar odată ce primim un canon de la duhovnic, să îl respectăm întocmai pentru că doar așa ne va ajuta să ne întărim credința.
Ce trebuie să reții atunci când vine vorba despre spovedanie:
- Mărturisirea și iertarea aduc o ușurare sufletească, eliberând credinciosul de povara păcatelor.
- Prin spovedanie, credinciosul se împacă cu Dumnezeu și își recâștigă relația pierdută din cauza păcatelor.
- Spovedania credincioșilor se face în biserică, înainte sau după slujbă, în funcție de disponibilitatea preotului duhovnic.
- Spovedania este un act individual, iar ceea ce se spune în timpul ei rămâne între credincios și preot.
- În timpul spovedaniei, credinciosul enumeră, cu sinceritate și căință, toate greșelile pe care le-a comis, gândurile rele, cuvintele nepotrivite și faptele rele.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.