Cum se prepară ceaiul de foi de ceapă pentru tuse? Ce beneficii are
Redactia | Publicat: 31.10.2024 11:45 | Actualizat: 31.10.2024 11:53
În sezonul gripelor și răcelilor, românii apelează și la alte remedii, nu doar la medicamente, iar unul dintre ele este ceaiul de ceapă.
În cazul în care te confrunți cu dureri în gât, tuse și nasul înfundat, atunci înseamnă că te confrunți o răceală, iar cel mai utilizat remediu naturist în această situație este ceaiul de ceapă, care este ideal pentru tuse în special datorită conținutului ridicat de vitamine și antioxidanți, care te va ajuta la întărirea sistemului imunitar.
De ce este bine să bei ceai de ceapă atunci când ești răcit și tușești?
Alături de acest ceai, și alte băuturi calde sunt benefice atunci când ești răcit, iar asta o spun specialiștii, care le recomandă în special pentru că te va ajuta la ameliorarea simptomelor și a congestiei nazale. Ceaiul de ceapă nu te scapă de tuse sau răceală, ci te va ajuta să ameliorezi simptomele, prin urmare acesta nu poate înlocui cu succes un tratament medicamentos.
Principalele beneficii ale consumului de ceai de ceapă sunt acelea că ajută organismul la detoxifiere, grație compușilor săi, îmbunătățește sănătatea inimii, este ideal pentru persoanele care suferă de diabet pentru că reglează insulina și schimbă gradual glucoza din mușchi și celule. Ameliorează tusea și răceala, previne astmul, este foarte bun împotriva cancerului și îmbunătățește sistemul imunitar, având totodată grijă de sănătatea digestivă.
Prin consumul acestui compus de ceai, vei avea o mai bună sănătate a pielii și părului, dar și a oaselor, deoarece le susține sănătatea. Este un bun calmant, care induce starea de somn și ajută inclusiv la scăderea în greutate.
Cum se prepară ceaiul de ceapă?
Pentru a prepara acest ceai nu ai nevoie de foarte multe ingrediente ci doar de o ceapă și apă. Ceapa se taie mărunt și se pune în apă fiartă la infuzat, acolo unde trebuie să o ții preț de câteva minute. Gustul nu va fi unul tocmai plăcut, de aceea ai putea să-l îndulcești cu puțină miere, după ce ai strecurat ceapa. Ceaiul mai poate fi obținut inclusiv prin presarea unei cepe și amestecarea ei cu apă fierbinte. POți adăuga pentru gust și aromă inclusiv un praf de scorțișoară.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.