Cristian Popescu Piedone a dezvăluit locul în care nu ar mânca niciodată. Care este acesta, dar și motivul

Gabriela Gogu | Publicat: 25.05.2025 14:20 | Actualizat: 25.05.2025 17:24
Cristian Popescu Piedone este preocupat de igienă, de modul de preparare al alimentelor, dar și de proveniența forței de muncă. Șeful ANPC a dezvăluit locul în care nu ar merge niciodată să mănânce.
Cristian Popescu Piedone, șeful ANPC, se preocupă îndeaproape de tot ce înseamnă igienă și condiții în magazine și restaurante. Totuși, el a îndemnat românii să fie foarte atenți atunci când aleg să mănânce în oraș și să vadă care sunt condițiile în care sunt pregătite produsele. El recomandă evitarea restaurantelor care nu oferă garanții de igienă.
În ce restaurant nu ar mânca niciodată Piedone
Piedone spune că restaurantele cu specific asiatic ridică mereu suspiciuni privind respectarea normelor minime de igienă. În astfel de localuri, personalul nu este familiarizat cu standardele europene de siguranță alimentară, iar dorința de a respecta modul tradițional de preparare al alimentelor poate fi în contradicție cu reglementările sanitare din România.
În astfel de locuri, personalul obișnuiește să refolosească alimentele neutilizate sau să prepare feluri de mâncare cu produse aflate la limita termenului de valabilitate ceea ce poate pune în pericol sănătatea consumatorilor.
Târgurile și oboarele ridică semne de întrebare privind igiena
Alte locuri în care șeful ANPC este sceptic să mănânce sunt târgurile și oboarele din țară. În astfel de spații lipsesc condițiile minime de igienă sau controalele riguroase din partea autorităților. Preparatele sunt mereu gătite în aer liber, depozitarea sau conservarea acestora nu sunt mereu corespunzătoare. Mai mult, lipsa unei surse de apă potabilă sau igienizare contribuie la creșterea riscului de contaminare.
”Nu aș mânca la restaurant chinezesc. Nu aș mânca acolo unde văd că mâna de lucru românească este înlocuită cu una din import, formată din persoane pe care nu le interesează igiena și care provin din anumite țări în care aceasta nu există, nici măcar obiceiul elementar de a te spăla pe mâini. Când văd foarte mulți lucrători de acest fel, să știți că în spate acesta este obiceiul, nu e vorba de rea-voință. Într-o bucătărie chinezească nu se aruncă nimic: dacă a trecut o muscă, nu contează. De asemenea, nu aș mai mânca din Oboare, târguri și expoziții.”, a spus Piedone în cadrul unui podcast.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.












Cele mai citite











