Cele 3 alimente pe care le consumăm cu toții, dar pot aduce boala secolului
Redactia | Publicat: 05.11.2024 11:16 | Actualizat: 05.11.2024 11:18
Specialiștii trag un semnal de alarmă asupra alimentelor care cresc riscul de cancer.
Matthew Lamber, manager de informații și promovarea sănătății în cadrul World Cancer Research Fund (WCRF), a oferit detalii cu privire la alimentele pe care ar trebui să le evităm, dacă vrem să nu favorizăm apariția problemelor grave de sănătate.
Alimentele pe care le consumăm cu toții, dar care favorizează apariția cancerului
Acesta spune că unul dintre alimentele care ne pot cauza probleme este carnea procesată, despre care spune că ar fi chiar cancerigenă pentru oameni, menționând inclusiv că au fost realizate studii care atestă asta: ”dovezi suficiente din studiile epidemiologice în ceea ce privește consumul de carne procesată care cauzează cancer colorectal”.
Totodată, a menționat că modul de prelucrare este cel care ne influențează într-un mod negativ: Carnea procesată a fost sărată, conservată, fermentată, afumată sau pregătită în alt mod pentru a îmbunătăți gustul sau pentru a asigura conservarea, conform OMS. Experții raportează că unele dintre aceste metode de gătit pot genera substanțe chimice potențial cancerigene”, a mai spus acesta.
Și alcoolul se află pe aceeași listă, spunând că acesta crește riscul de cancer la nivelul gurii, gâtului, colonolui sau chiar ficatului: „Când vine vorba de alcool, nu există beneficii pentru sănătate”, a spus Lambert.
„Deoarece chiar și cantități mici de alcool pot crește riscul de cancer, recomandăm să nu se consume deloc alcool. Pentru unele tipuri de cancer, alcoolul este și mai dăunător dacă și fumezi.”
Carnea roșie, așa cum este vita, vițelul, porcul, mielul, oaia sau capra ar fi și ea cancerigenă pentru oameni: „Cele mai solide, dar totuși limitate, dovezi pentru o asociere legată de consumul de carne roșie sunt pentru cancerul colorectal. Există și dovezi de legătură cu cancerul pancreatic și cel de prostată”, au scris cercetătorii.
Aceasta din urmă nu este total interzisă, ci se recomandă să fie consumată de trei ori pe săptămână, undeva la maximum 500 de grame.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.