Ce este septicemia? Florin Piersic a contractat infecţia într-un mod banal
Redactia | Publicat: 11.05.2024 19:42 | Actualizat: 11.05.2024 19:49
Florin Piersic se află într-o stare delicată, după ce a fost operat de patru ori în nici 14 zile, la vârsta de 88 de ani.
Conform declaraţiilor medicilor, marele actor a depăşit momentele critice şi se află în continuare sub atenta lor observaţie. A fost plimbat la patru spitale, iniţial s-a internat la Spitalul Militar din Cluj, după ce a acuzat ameţeli şi stări febrile, apoi a fost mutat la Institutul Inimii din Cluj, după ce s-a constatat că infecţia a ajuns şi la inimă.
Florin Piersic are septicemie
Ulterior, a fost adus la Bucureşti, cu elicopterul SMURD, unde a fost internat la Matei Balş, spitalul de boli infecţioase, pentru a se trata de infecţia care îi afectează organismul. În cele din urmă, a fost mutat la Spitalul Foişor.
Medicul specialist Nicolae Bacalbaşa a oferit detalii despre situaţia delicată a lui Florin Piersic, spunând că starea sa generală este în continuare una gravă, luându-se în calcul inclusiv amputarea unui membru inferior:
„O septicemie este o situație medicală de extremă gravitate. Intervenția chirurgicală care s-a efectuat a fost numai un element în tratarea acestei septicemii, în eliminarea unui punct de întreținere a infecției.
Orice operație este o agresiune. Orice operație este o posibilitate aproape certă de agravare. Problema evoluției ulterioare este absolut imprevizibilă. Fără îndoială că prioritatea este salvarea vieții.
Ce este septicemia şi cum a contractat infecţia?
Problema funcționalității genunchiului sau chiar a unei eventuale amputări, în situații extreme, este secundară în raport cu problema esențială a salvării vieții. O septicemie, mai ales la un om în vârstă, diabetic, este o situație imprevizibilă. Dar în tot cazul, mergem spre cifre mari.”
Conform specialiştilor, septicemia este una dintre cele mai periculoase stări, care pune în pericol viaţa unei persoane. În sens larg, reprezintă o infecţie deosebit de gravă, localizată în sânge şi are loc atunci când o bacterie pătrunde prin piele, plămâni, rinichi sau vezica urinară.
Este nevoie de tratament adecvat de specialitate, dar şi ca organismul pacientului să aibă o bună imunitate pentru a putea evolua spre bine. Dacă tratamentul împotriva septicemiei nu este unul extrem de agresiv, atunci bacteriile din sângele lui Florin Piersic pot evolua în mod negativ către şoc şeptic, ceea ce înseamnă că viaţa unui pacient este pusă într-un pericol iminent.
Dar cum a reuşit Florin Piersic să contracteze această bacterie? Ei bine, se pare că infecţia a pătruns în trupul legendarul actor după o banală perfuzie, pe care ar fi primit-o înainte cu puţin timp să ajungă pentru prima dată la spital.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.