Care este cel mai sănătos ulei? Previne cancerul și Alzhemier

Redactia | Publicat: 31.07.2025 12:23
Uleiul de măsline este considerat alimentul minune pentru sănătatea noastră, dacă este utilizat în mod corect.
Pentru a vă putea bucura de toate beneficiile oferite de consumul uleiului de măsline va trebui să alegeți cu grijă tipul de ulei de măsline pe care alegeți să-l luați de pe raft. Chiar dacă există multiple variante, nu toate sunt benefice, așa că este necesar să știm și ce tip de ulei să consumăm și, mai ales, cum.
Cum alegi cel mai bun ulei de măsline?
În primul rând, atunci când mergi la raft, caută pe etichetă sticla pe care scrie că este extra virgin oil, acesta este cel mai pur, cu gustul cel mai intens și fără aditivi. Caută și remarca ”presat” la rece, pentru că doar așa sunt păstrați antioxidanții, dar și aroma. Sticlele închise la culoare sunt cele mai bune pentru că protejează substanța de lumină. Verificați totodată și data recoltării, pentru că este ideal pentru consum la maximum 18 luni de la producție.
După ce ați ales cel mai potrivit ulei de măsline pentru voi, rețineți că este ideal dacă nu este gătit, ci folosit ca atare, în salate. Uleiul de măsline este o sursă genială de antioxidanți, iar dacă veți consuma o simplă lingură veți asigura 13% din doza zilnică recomandată de vitamina E și vitamina K. Acestea ajută la protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi, la menținerea sănătății pielii și a ochilor, coagularea sângelui, în cazul apariției unor răni, reglarea nivelului de calciu din organism, menținerea sănătății oaselor, precum și prevenirea calcifierii vaselor de sânge și a arterelor.
Chiar dacă uleiul în sine este unul bogat în grăsimi dar și calorii, dacă veți consuma ulei de măsline într-un mod responsabil, atunci acesta poate fi extrem de util și în dietele alimentare. Mai exact, îl puteți folosi pentru menținerea unei greutăți optime sau chiar pentru scăderea în greutate. Există studii care au demonstrat că persoanele care au consumat ulei de măsline într-un mod regulat prezintă un risc mult mai scăzut de obezitate sau chiar de a se îngrășa pentru o perioadă de 5 ani.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.












Cele mai citite











