Brânza sănătoasă care de fapt îngrașă. Are mai multe calorii decât ceafa de porc

Redactia | Publicat: 13.06.2025 09:02
Oamenii ajung să consume produse pe care le consideră sănătoase, dar care au un aport caloric mai mare decât produsele pe care încearcă să le evite.
Eforturile de a mânca sănătos sunt de cele mai multe ori intuitive sau bazate pe concepții comune, însă medicii specialiști atrag atenția asupra realității, care este chiar una susprinzătoare. Există o mulțime de alimente ce sunt considerate sănătoase, dar care sunt mai grele decât carnea de porc.
Profesorul Franklin Joseph, medic consultant și șeful Clinicii de Slăbit Dr. Frank atrage atenția că există alimente considerate dietetice care nu sunt așa cum ne-am aștepta. Iar astăzi vorbește despre halloumi la grătar, pe care îl dă drept exemplu elocvent de bombă calorică ascunsă.
Brânza halloumi poate părea o alternativă mai sănătoasă la carne, însă are un conținut ridicat de grăsimi și sare, fiind de fapt un inamic silențios la adresa organismului și a sănătății tale.
Dacă veți consuma două felii de brânză halloumi la grătar veți avea în farfurie peste 300 de calorii și peste 25 de grame de grăsime, iar făcând comparație cu o porție similară de carne, aceasta ar putea oferi o cantitate mult mai mare de nutrienți esențiali pentru sațietate sau pentru menținerea masei musculare.
De ce brânza halloumi este atât de calorică?
Ei bine, toată cheia stă în procesul de fabricație, precum și în conținutul de grăsimi. Vorbim despre un tip de brânză de tip semidură, ce este obținută din lapte de oaie sau captă, având și o concentrație mare de grăsimi, care rezistă la topirea prin căldură. Dacă este prăjită sau gătită la cuptor, aceasta își va absoarbe și mai mult grăsimea și se va transforma instant într-o sursă densă de energie.
Același specialist anterior amintit spune că vă puteți bucura de o masă sănătoasă la grătar, fără să vă compromiteți greutatea, dacă veți alege variante mai slabe în grăsimi, dar mai bogate în nutrienți, așa cum sunt carnea de pui la grătarm iar aici vorbim despre pieptul de pui fără piele, care este o sursă excelentă de proteine slabe.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.










Cele mai citite









