Alimentele vitale pe care trebuie să le consumi de 3 ori minimum pe săptămână
Redactia | Publicat: 18.10.2024 15:31 | Actualizat: 18.10.2024 15:34
Specialistul în nutriție, medicul Mihaela Bilic, a dezvăluit care sunt cele mai importante alimente pe care ar trebui să le consumăm.
Conform Mihaelei Bilic, există anumite tipuri de alimente care ne pot ajuta să avem o sănătate de fier, o stare de bine permanentă precum și un comportament pozitiv. Faptul că starea de bine ne este influențată de către alimentație nu mai este de mult o noutate pentru nimeni, dar Mihaela Bilic a explicat și în ce mod acționează aceste alimente asupra organismului nostru și a explicat, totodată, cât de des trebuie să le consumăm pentru a ne fi benefice și pentru a nu abuza.
Alimentele pe care trebuie să le consumi de 3 ori pe săptămână
„Nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi”, explică Mihael Bilic, cea care ne recomandă tuturor să avem o dietă zilnică bogată în omega 3 plus alte grăsimi sănătoase, susținând că o astfel de alimentație nu doar că ne ajută la susținerea funcțiilor cognitive, ci și la influențarea în mod pozitiv a comportamentului precum și a stării generale.
„Există o legătură între mâncare și felul în care ne comportăm? Se pare că da, cel puțin asta spun specialiștii în neuroștiințe. Din creierul uman, dacă eliminăm apa, rămâne o structură formată din grăsime. Nu doar compoziția, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Culmea este că NU zahărul ne hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente.
Contează să mâncăm grăsimi, dar și tipul de grăsimi pe care îl consumăm. Interesant este că nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi. Cercetătorii spun că o dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să stăm în umbră: nu avem inițiativă, nu ne implicăm, nu luăm decizii- cu alte cuvinte suntem “șterși”… simpli spectatori ai existenței noastre. Măcar prin prisma calității vieții și a succesului socio-profesional ar trebui să consumăm de 2-3 ori/săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in”, a mai scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook, acolo unde postează mereu sfaturi despre o bună alimentație pentru sănătatea noastră.
Specialistul în nutriție avertizează și asupra unui aliment pe care îl interzice total și acesta este zahărul, spunând că provoacă dependență și daune serioase organismului nostru.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.