Singurul parizer sănătos se găseşte în România. Răspunsul dat de Dragoş Pătraru
Redactia | Publicat: 24.08.2024 15:03 | Actualizat: 27.08.2024 15:32
Dragoş Pătraru a testat mai mult tipuri de parizer din comerț de la noi şi a descoperit care este produsul cel mai sănătos pe care românii îl vor regăsi pe rafturile magazinelor de la noi.
Parizerul este unul dintre cele mai des achiziţionate alimente de la noi din ţară şi există unele produse în a căror componenţă se regăsesc ingrediente care s-au dovedit nocive, în urma verificărilor făcute de specialiştii în nutriţie. Acum, prezentatorul TV, a testat mai multe produse din comerț pe care le-a prezentat la emisiunea Starea Sănătăţii.
Care este cel mai sănătos parizer, comercializat în România?
Concluzia jurnalistului a fost că nu există o reţetă de bază pentru ralizara parizerului, existând diverse moduri de preparare care se utilizează pentru produsele de la noi. Producătorul este cel care decide ce ingredinte să utilizeze pentru realizarea propriului produs, iar decizia achiziţionării stă la latitudinea consumatorului, asta după ce citeşte eticheta produsului.
Conform lui Dragoş Pătraru, cel care a testat până acum 9 dintre cele mai cumpărate calupuri de parizer, şi a ajuns la concluzia aşteptată de români - care este cel mai sănătos dintre toate.
Se numeşte Székely - parizer secuiesc de pui şi pe lista de ingrediente se regăsesc următoarele: Piept de pui 81% (origine UE); Slănină 14% (origine UE); Apă; Sare; Condimente naturale; Nu conține nitrit de sodiu adăugat, poate conține din surse naturale.
„Așa se vând, bucăți ambalate individual. Bucata asta are 296 de grame. Avem și o mențiune. Că această firmă vinde mezeluri fără E-uri. Produs fiert, afumat cu fum natural din lemn de fag. (…) Deci nu are stabilizatori, conservanți, arome”, a explicat şi Dragoş Pătraru ulterior.
În general, specialiştii în nutriţie nu recomandă consumul alimentelor procesate, aşa cum sunt salamurile sau parizerul, însă se regăsesc pe piaţă şi produse care pot fi consumate cu grijă, fără să se folosească în exces şi atunci nu mai au aceleaşi efecte asupra organismului.
La bază, parizerul este un sortiment de mezel proaspăt, preparat din carne tocată de vită, în care se folosesc şi organe, precum plămâni, slănină tocată, care se afumă la cald şi ulterior se fierb şi se trec prin malaxor.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.