Alimentele care scad glicemia. Puţini ştiu cât de benefice sunt
Redactia | Publicat: 26.06.2024 13:24 | Actualizat: 26.06.2024 13:29
Există alimente care măresc glicemia, așa cum este ciocolata, de exemplu. Sau orice alt desert care conţine zahăr. La polul opus se află o serie de alimente care odată consumate te vor ajuta să reduci nivelul glicemiei.
Din cauza unor afecţiuni, așa cum este diabetul, trebuie să aveţi grijă la alimentaţia noastră zi de zi. Alegerea alimentelor pentru consum are un rol crucial în sănătatea tuturor, mai ales atunci când intervin şi problemele şi tulburările metabolismului.
Atunci când persoanele care suferă de această afecţiune medicală, vor avea parte de niște simptome specifice, așa cum sunt oboseala, vederea înceţoşată, dificultatea de concentrare. Atunci când vă creşte glicemia, simptomele se vor manifesta în timp, pe parcursul mai multor zile, uneori săptămâni.
Cele mai bune alimente pentru diabetici: scad glicemia
Pentru a vă reduce glicemia fără medicamente, puteţi consuma anumite alimente care funcționează asemenea lor.
Un exemplu bun în acest sens este consumul alimentelor bogate în fibre, care vă ajută în acelaşi timp să scăpaţi şi de kilogramele în plus, dar vă vor ajuta şi sistemul digestiv.
Bananele, avocado, merele, căşunile, prunele, fructele de pădure, cartofii dulci, usturoiul, broccoli, conpoidă, fasole, linte şi năut sunt doar câteva alimente caare îţi vor scădea rapid glicemia.
Specialiştii vă recomandă totodată să introduceți în dieta voastră produse precum pastele, pâinea integrală, ovăzul, uleiul de măsline, migdalele, semințele de dovleac ori semințele de in.
Alte alimente care sunt consumate cu succes de către diabetici sunt peștele, legume precum varza, conopida, spanacul, fasolea, sparanghelul, roșiile sau cartofii dulci. Acestea ajută la reglarea glicemiei, alături de caş sau urdă, singurele lactate care sunt permise în această situaţie.
Cele mai bune ceaiuri pentru diabetici
Pe lângă fructe, legume şi alte alimente, la fel de utile s-au dovedit a fi şi ceaiurile, care vă ajută totodată să vă mențineți hidratarea. Cele mai utile, conform specialiştilor, sunt ceaiul de păpădie, ceaiul de cicoare, ceaiul alb, ceaiul negru și cel verde, ceaiul de portocale, ceaiul de frunze de zmeur, ceaiul de scorțișoară, ceaiul din frunze de nuc și ceaiul de urzică. Puteţi consuma fără probleme şi cafea, cu o singură condiţie însă, să nu conţină zahăr, arome, frişcă ori lapte.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.