Veste proastă! Alocaţiile copiilor vor întra mai târziu în iunie 2024
Redactia | Publicat: 28.05.2024 15:29 | Actualizat: 28.05.2024 15:34
Din păcate, o nouă veste proastă pentru românii care aşteptau alocaţiile la data obişnuită în luna iunie 2024.
Acestea vor întârzia în luna care urmează, iar părinţii nu le vor mai primi la data obişnuită, iar banii vor ajunge la ei mai greu.
Există două modalităţi prin care statul român le oferă românilor alocaţiile: prin intermediul oficiilor poştale, precum şi pe card. Data de 8 a fiecărei luni este cea în care se oferă banii, numai că în luna iunie se va întâmpla cu totul diferit, din păcate pentru cei care le aşteptau ca de obicei.
Alocaţiile întârzie în luna iunie 2024
Întârzieri apar deseori în sistemul de distribuire a alocaţiilor, în cazurile în care se întâmplă ca data de livrare să pice în zilele de weekend, ori în cele de sărbătoare legală, când angajaţii din sistemul bugetar au liber de la stat.
La fel se va întâmpla şi în luna iunie, atunci când data de livrare a alocaţiilor pică într-o zi de sâmbătă. Statul român nu trimite banii înainte de ziua scadentă, prin urmare, părinţii vor intra în posesia banilor de alocaţii începând cu data de 10 iunie, adică abia luni.
Au crescut alocaţiile copiilor
În 2024, alocaţiile pentru copiii din România au crescut. Acest ajutor financiar din partea statului pentru orice român care are copii pentru îngrijirea şi creşterea micuţilor a fost mărit din acest an. Majorarea a fost una substanţială, de 13,8%, alocaţiile crescând de la suma de 256 lei, la cea de 292 de lei lunar.
Totodată, reprezentanţii statului au mărit şi alocaţiile copiilor care prezintă o formă de handicap. Acestea se aplică atât copiilor cu vârsta de sub 2 ani, cât şi celor de peste, iar din 2024, alocaţia pentru această categorie a crescut la suma de 719 lei, fiind o majorrare considerabilă, de aproape 100 de lei.
Guvernanţii au în plan să mărească şi în viitor alocaţiiloe celor mici, în contextul scumpirilor repetate din ultima perioadă şi a condiţiilor dificile de trai şi creştere a unui copil în România.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.