Top 10 facultăţi din România! Surpriză: locul 1 şi 2 nu sunt din Bucureşti
Redactia | Publicat: 07.04.2024 20:47 | Actualizat: 07.04.2024 21:05
Conform unui top realizat de către Ranking Web of Universities, în care sunt analizate 11 991 universităţi din întreaga lume, inclusiv de la noi din ţară, liderul din România este Universitatea Babeş Bolyai din Cluj.
Universitatea din Cluj Napoca ocupă în topul Webometrics locul 804 în lume, iar la nivel naţional este urmată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Abia pe podium se află o unitate universitară de învăţâmânt din Capitală, iar aceea este Academia de Studii Economice din Bucureşti.
Care sunt cele mai căutate 10 facultăţi din România?
Clasamentul din România este completat de către Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi şi Dunărea de Jos, din Galaţi.
Cum se face admiterea la cea mai bună facultate din România, Babeş Bolyai?
Cu 22 de specializări diferite, Universitatea din Cluj vine cu o cifră de şcolarizare impresionantă. Matematică-Informatică, Fizică, Geografie, Drept, Litere, Studii Europene, Business, Ştiinţe Politice, Teologie, Educaţie Fizică şi Sport sunt doar câteva din facultăţile care îi aşteaptă pe viitorii studenţi din vara anului 2024.
Pentru fiecare specializare în parte, se va lua în calcul nota obţinută la examenul de admitere care se va organiza după promovarea examenului de Bacalaureat. Vor fi probe de tip grilă multiplă, cu cel puţin un răspuns corect şi cel puţin unul incorect, cu un timp de rezolvare de trei ore.
Candidaţii se vor putea înscrie la una dintre facultăţile din cadrul Universităţii Babeş Bolyai după sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat.
Cum te poţi înscrie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi?
Cu 15 facultăţi disponibile, precum Bilogie, Chime, Drept, Fizică ori Teologie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi organizează sesiunea de admitere pentru anul universitar 2024 - 2025 în perioada 15 - 27 iulie 2024. Va exista şi o campanie de preînscriere, care se poate face doar online, în perioada 1 aprilie - 14 iulie, urmând ca din 15 şi până în 20 iulie să aibă loc înscrierile în mod fizic, la secretariatul facultăţii. În perioada 22 - 27 iulie va avea loc selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor finale.
Admiterea se va face pe baza mediei obţinute la examenul de Bacalaureat, iar în cazul candidaţilor cu aceeaşi medie generală se va lua în calcul pentru departajare media la disciplina legată de profilul facultăţii pe care aleg să o urmeze. În cazul în care acest fapt nu este posibil, se va ţine cont de media aritmetică din cei patru ani de liceu.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.