Top 10 alimente pe care să le consumi atunci când este frig. Sunt aliatul principal al organismului
Redactia | Publicat: 06.11.2024 10:31 | Actualizat: 06.11.2024 10:50
Există o serie de alimente care prin compoziția lor îți poate ajuta organismul să se adapteze la noile condiții.
Temperaturile reci ne influențează într-un mod semnificativ aportul alimentar, prin urmare, și noi va trebui să consumăm alimente indicate pentru această perioadă a anului. În general, temperaturile scăzute impune consumul unor produse care să fie mai concentrate în calorii, adică să conțină proteine și grăsini de origine animală sau vegetală, care să îi permită organismului tău să își acopere toate resursele de care are nevoie.
Ce alimente trebuie să consumați atunci când sunt temperaturi scăzute?
Există mai multe alimente care vă pot ajuta în acest sens, însă rețineți că trebuie consumate cu moderație, pentru că pe termen lung pot deveni nocive.
Mușchiul sau pulpa de porc conțin toți aminoacizii esențiali în formarea anticorpilor, dar și pentru reglarea metabolismului, funcționarea sistemului nervos, precum și fier, zinc, seleniu, vitamine ce se regăsesc în grupul B, minerale care ajută la stimularea sistemului imunitar și la menținerea unui tonus fizic și psihic bun.
Sardinele sau orice al pește gras conțin acizi grași omega 3 cu un puternic rol antiinflamator, dar și vitamina D, calciu, zinc, seleniu, iod. Au un riscu extrem de mic de contaminare cu metale grele iar în funcție de preferințe veți putea opta atât pentru cele proaspete, congelate sau la conservă.
Sucul de roșii sau bulionul este bogat în licopen, un alt antioxidant ce are un rol benefic pentru organism, protejând pielea de temperaturile reduse și crescând absorția fierului din friptură, în cazul în care este asociat cu aceasta.
Mai puteți consuma și supă de dovleac, aceasta fiind o sursă excelentă de vitamine, în componența sa regăsindu-se vitamine precum A, B1, B3, C, E,a cid folic ori minerale, calciu, potasiu, mangan și fibre. Ajută la sănătatea pielii, a ochilor și a oaselor.
Supa de oase sau de carne îți va încălzi corpul, contribuind totodată la recuperarea după răceală, având un rol important în fluidificarea mucusului și eliminarea lui.
Alte alimente pe care este indicat să le consumați în această perioadă a anului sut ghimbirul și hreanul, ceapa și usturoiul, avocado, nuci sau semințe și legume, atât congelate cât și sub formă de murături.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.