Masurile de austeritate par să nu fi ajuns la BNR. Radu Banciu comentează cheltuielile colosale ale instituției pentru mâncarea de la restaurante

Gabriela Gogu | Publicat: 12.08.2025 22:10 | Actualizat: 13.08.2025 10:10
Radu Banciu a vorbit în această seară despre cheltuielile pe care BNR le-a înregistrat în plină austeritate. Peste un milion și jumătate de euro cheltuiți doar pe mâncarea pentru restaurantele deținute de instituție.
- PREA MULT BANCIU se vede în fiecare zi de luni până vineri, de la orele 20:00 pe iAMnews.ro, pe Facebook și YouTube.
Cheltuieli colosale la BNR, în plină austeritate
În plin scandal generat de măsurile de austeritate anunțate de Guvernul Bolojan, Banca Națională a României cheltuiește peste 1,6 milioane de euro doar pentru mâncarea destinată restaurantelor și cantinelor pe care le deține instituția, o parte dintre ele în Sinaia și Păltiniș – Sibiu.
Radu Banciu revine cu un comentariu acid la adresa Băncii Naționale a României, într-un moment tensionat marcat de măsurile de austeritate propuse de guvernul Bolojan. Jurnalistul critică dur modul în care BNR gestionează fondurile publice, subliniind sumele impresionante cheltuite pe produse alimentare de lux pentru restaurantele și cantinele sale interne. Peste 1,6 milioane de euro ar fi fost alocați pentru alimente, printre care se numără brânzeturi fine, carne, pește și fructe de mare, toate destinate locațiilor de protocol din Sinaia, Păltiniș și alte zone exclusiviste.
”Cât a cheltuit BNR, 200 mii de euro au dat numai pe brânzeturi, ăsta este domnul guvernator, 600 de mii de euro au dat pe produse din carne, au renovat la un moment dat o bucătărie cu 57.300 de euro. Se spune aici, e un text din Libertatea: în plin scandal generat de măsurile de austeritate anunțate de guvernul Bolo, Banca Națională a României cheltuiește peste 1,6 milioane de euro doar pentru mâncarea destinată restaurantelor și cantinelor pe care le deține. Are în mai multe locuri, în Sinaia, la Păltiniș. Deci 1,6 milioane de euro, doar pentru mâncarea de la restaurante. Pe lista cumpărăturilor pentru restaurantele de protocol se află brânzeturi, pește proaspăt, adică ce vreți să spuneți? Că peștele poate să fie și împuțit? Sau ce? Congelat? Nu mai spuneți bă pește proaspăt, pește e ok. Prăjituri și fructe, la fructe de mare de ce nu spuneți proaspete? E mai important să fie fructele de mare proaspete decât peștele, până la urmă”, a spus Radu Banciu, în ediția Prea Mult Banciu din 12 august.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.












Cele mai citite











