Lovitură pentru șoferii din România. Cei care nu își plătesc amenzile vor rămâne fără permis. Ce a anunțat ministrul Dezvoltării

Gabriela Gogu | Publicat: 18.07.2025 19:40 | Actualizat: 18.07.2025 19:40
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat o schimbare majoră pentru șoferii din România. Cei care nu își plătesc amenzile vor rămâne fără permisul de conducere.
Șoferii care nu își vor plăti amenzile în 90 de zile vor rămâne fără permisul de conducere, potrivit anunțului ministrului Dezvoltării, Cseke Attila. Schimbarea face parte chiar din al doilea pachet de măsuri, anunțat vineri, în timpul conferinței de presă a premierului Ilie Bolojan.
Șoferii care nu își plătesc amenzile pot rămâne fără permis
De data aceasta, măsurile vizează administrația locală. Pe lână plafonarea numărului de salariați în primării și consilii județene sau noua grilă de salarizare pentru angajați, în cadrul conferinței au fost anunțate măsuri care pot afecta șoferii din România.
Conducătorii auto care vor fi sancționați contravențional de polițiști, în baza legislației rutiere, pentru diferite abateri în trafic, vor fi nevoiți să achite amenzile în cel mult 90 de zile.
Dacă nu se vor conforma, ei riscă să rămână fără permisul de conducere. Potrivit ministrului Dezvoltării, șoferii își vor primi permisele după ce vor face dovada plății respectivelor amenzi.
”Vom propune ca suspendarea permisului de conducere să aibă loc dacă nu sunt plătite amenzile în 90 de zile. Restituirea va avea loc sub condiția dovedirii achitării tuturor debitelor pe care le are cetățeanul posesor de acest permis. Dacă există datorii, permisul nu se primește înapoi”, a declarat ministrul Dezvoltării.
Modificări și pentru radierea unui autovehicul
Se fac modificări și în ceea ce privește radierea unui autovehicul din circulație. Acestea va putea fi făcută decât cu prezentarea certificatului de atestare fiscală, adică cu stingerea tuturor datoriilor, a mai anunțat ministrul. În cazul cumpărării unui autoturism, cumpărătorul îl va putea înscrie pe numele lui numai dacă are datoriile plătite.
”Achiziționarea de autoturisme. Cumpărătorul va putea achiziționa aceste autoturisme și va putea înscrie pe numele lui, atunci când are toate datoriile plătite. Astăzi, conform legii, doar vânzătorul este obligat să aducă certificat de atestare fiscală. Cumpărătorul, care în această tranziție practic dispune și de fonduri, nu are această obligație”, a precizat ministrul Dezvoltării.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.












Cele mai citite











