Inspectorii ANPC au fost prinși în mijlocul protestelor violente. S-au adăpostit în restaurantele pe care le controlau

Gabriela Gogu | Publicat: 10.03.2025 13:19 | Actualizat: 10.03.2025 17:01
Inspectorii ANPC, care controlau restaurantele din Centrul Vechi, au fost prinși în mijlocul protestelor violente. Ei s-au adăpostit în locațiile pe care le amendau.
Centrul Vechi din București a fost locul unor evenimente tensionate duminică seara, în contextul manifestărilor care au avut loc după ce candidatura lui Călin Georgescu a fost respinsă, la alegerile prezidențiale. Inspectorii ANPC, alături de Cristian Popescu Piedone, au fost prinși în mijlocul protestelor violente, fix când verificau restaurantele din zonă.
Inspectorii ANPC au fost adăpostiți în restaurantele pe care le controlau
Situația a degenerat și au fost afectate inclusiv terasele din Centrul Vechi. Oamenii au aruncat cu tot ce au avut la îndemână și au provocat daune majore. În mijlocul haosului, comisarii ANPC au fost nevoiți să se refugieze, culmea, tot în restaurantele pe care le controlau și au oprit toate controalele. Instituția condusă de Cristian Popescu Piedone, care a făcut ravagii în ultima perioadă în spațiile comerciale, a anunțat că va relua acțiunile de control începând cu luni, de la ora 18:30.
Înainte ca lucrurile să scape de sub control, echipele ANPC reușiseră să închidă temporar patru restaurante – Hanul lui Manuc, Carul cu Bere, Curtea Berarilor și Arcade Cafe. Autoritățile au găsit mai multe nereguli, cum ar fi produse depozitate necorespunzător, ustensile de bucătărie murdare, alimente congelate cu gheață acumulată și echipamente frigorifice pline de praf.
Ce nereguli au fost găsite în celebrele restaurante
În urma verificărilor, comisarii ANPC au dat șapte amenzi în valoare totală de 74.000 de lei, iar 136 de kilograme de produse alimentare au fost retrase definitiv din vânzare. La unele localuri, inclusiv la Hanul lui Manuc, s-au găsit alimente fără etichete cu termenul de valabilitate. La Arcade Cafe și Curtea Berarilor, comisarii au descoperit că porțiile servite clienților aveau gramaje diferite față de cele trecute în meniu, diferențele fiind de 70 până la 200 de grame.
Pe lângă problemele cu mâncarea și depozitarea, unele restaurante nu aveau nici măcar gramajele ingredientelor afișate în meniu, lucru obligatoriu prin lege. Totodată, la Curtea Berarilor, au fost descoperite probleme serioase în zona de producție și depozitare, motiv pentru care localul a fost sancționat cu 25.000 de lei și obligat să oprească activitatea până la remedierea problemelor.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.












Cele mai citite











