Cozi kilometrice la vama dintre Bulgaria și Turcia. Timpul de așteptare este mai mare de două ore, ce spun autoritățile

Gabriela Gogu | Publicat: 18.04.2025 14:44 | Actualizat: 19.04.2025 10:53
Turiștii care s-au gândit să plece peste hotare de Paști trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Numai la granița dintre Bulgaria și Turcia coada este de peste 6 kilometri, iar timpul de așteptare depășește cu mult două ore.
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat către Grecia sau Turcia asupra faptului că, în perioada minivacanţei de Paşte, a celei de 1 Mai, dar şi în perioada sezonului turistic estival, timpul de așteptare va fi crescut la trecerea prin punctele de trecere a frontierei bulgare, în special prin Vama Ruse.
GALERIE FOTO | Coadă de șase kilometri la vama dintre Bulgaria și Turcia
Potrivit unor imagini trimise pe adresa redacției iAMnews.ro, la punctul de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Turcia, în apropierea orașului Edirne, oamenii stau la o coadă de peste șase kilometri, iar timpul de așteptare este de peste două ore.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat către Grecia sau Turcia asupra faptului că, în perioada mini-vacanței de Paște, a celei de 1 Mai, dar și în perioada sezonului turistic estival, timpul de așteptare va fi crescut la trecerea prin punctele de trecere a frontierei bulgare, în special prin PTF Ruse.
Recomandări de la Ministerul Afacerilor Externe
În acest context, se recomandă folosirea tuturor punctelor bulgare de trecere deschise traficului internațional, după cum urmează:
• la frontiera româno-bulgară: Vidin – Calafat, Kardam – Negru Vodă, Silistra – Ostrov Călărași, Dobromir – Krushari și Kainardzha – Lipnița, Nikopol – Turnu Măgurele (ferry) (www.feribot-eurobac.ro), Svishtov – Zimnicea (ferry) (www.ferry.bg) și Oryahovo – Bechet (ferry) (www.ferryboat.bg) și Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călărași) (ferry) (www.spikaferry.com) și Ruse – Giurgiu, unde se desfășoară activitățile de reabilitare a estacadei podului de peste Dunăre (pe partea bulgară).
• la frontiera bulgaro-elenă: Kulata–Promachonas; Makaza–Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t); Ilinden–Exohi (traseu ocolitor pentru PCTF Kulata, ruta spre Kavala); Kapitan Petko Voivoda–Ormenion (ruta spre Alexandropolis); Zlatograd–Termes și Ivaylovgrad–Kiprinos (ultimile două puncte doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t). În cazul tranzitării punctului de trecere Kulata, recomandăm turiștilor români să nu folosească trasee secundare sau terțiare ocolitoare în scopul evitării coloanelor de autoturisme aflate în așteptare pe autostrada A3 – Struma pe sensul de ieșire din Bulgaria către Grecia (în astfel de situații, pe aceste trasee ocolitoare, autoritățile bulgare desfășoară filtre de control care nu permit accesul către punct decât în cazul autovehiculelor în care se află funcționari sau angajați ai firmelor, care își desfășoară activitatea în zona adiacentă punctului, ori localnici din zonă; singura cale de acces către punctul de trecere Kulata pe sensul de ieșire din Bulgaria către Grecia este autostrada A3 – Struma).
• la frontiera bulgaro-turcă: PCTF Kapitan Andreevo–Kapikule; PCTF Lesovo–Hamzabeyli; PCTF Malko Târnovo–Derekoy (ultimul punct prezintă o infrastructură existentă redusă și înregistrează în mod constant timpi foarte mari de așteptare).
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.












Cele mai citite











