Codul Rutier se modifică! Ce trebuie să știe șoferii care sunt vinovați de provocarea accidentelor ușoare
Redactia | Publicat: 17.10.2024 16:41 | Actualizat: 17.10.2024 19:15
Se schimbă din nou Codul Rutier. De această dată este vorba despre șoferii în vârtsă, care provoacă accidente ușoare. Iată cine sunt participanții la trafic vizați de aceste noi modificări!
În ultimii doi ani, tot mai mulți șoferi sunt implicați în accidente rutiere ușoare. Chiar dacă sancțiunile nu sunt atât de mari ca în rândul accidentelor grave, oamenii legii au pregătit acum noi modificări în Codul Rutier.
Noi schimări în Codul Rutier
Codul Rutier a fost din nou modificat. De această dată este vorba despre șoferii în vârstă care provoacă accidente ușoare. Potrivit noilor informații ale specialiștilor, participanții la trafic cu vârsta cuprinsă între 70 și 80 de ani vor fi nevoiți să își reînoiască permisul de conducere.
De asemenea, tot pentru această categorie de șoferi au fost propuse și noi teste pentru acești participanți la trafic, care vor fi mult mai dese decât până acum.
„Ca să fii un foarte bun conducător auto, trebuie să fii apt din punct de vedere al sănătății, iar pentru asta sunt examenele medicale. Cel mai important este să avem acești stimuli: auz, văz, orientare în spațiu la capacitate maximă. Trebuie să auzim bine, să vedem bine, să ne orientăm în spațiu.
Cunoaștem foarte bine faptul că, odată cu avansarea în vârstă, acești factori foarte importanți scad, dar și oamenii trecuți de o anumită vârstă au un avantaj față de tinerii fără experiență. Trebuie să facem aceste vizite medicale, cu atât mai mult cu cât ești mai în vârstă”, au spus specialiștii.
Conculiziile la care a ajuns Comisia Europeană
Potrivit Comisiei Europene, după vârsta de 70 de ani, șoferii ar trebui să fie supuși unor noi controale medicale, pentru a evita cât mai mult accidentele în trafic.
„Comisia a propus ca testele de stabilire a aptitudinii de a conduce să fie introduse cu o frecvență, după vârsta de 70 de ani. De exemplu, dacă se poate impune un control medical sau un chestionar de autoevaluare. Scopul este de a reduce numărul de șoferi care nu sunt apți să conducă și de creștere a siguranței rutiere”, se arată în propunerea Comisiei Europene.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.