ANPC vine cu recomandări pentru 1 Mai. ”Verificați aspectul cărnii tocate. Refuzați produsele cu etichete lipsă”

Gabriela Gogu | Publicat: 27.04.2025 11:59 | Actualizat: 27.04.2025 12:53
Mai sunt câteva zile până la 1 Mai, iar ANPC nu stă degeaba. Românii sunt sfătuiți printr-o serie de recomandări, cum să aleagă meniul clasic de mici și bere.
Șefii ANPC atrag atenția consumatorilor să fie atenți la micii și berea pe care le cumpără de 1 Mai, în condițiile în care controalele din anii trecuți au arătat numeroase neregulo descoperite de inspectorii Protecției Consumatorilor, de la produse expirate și mucegăite la lipsa etichetelor.
Recomandări din partea ANPC pentru 1 Mai
Adrian Paul Anghel, directorul general în cadrul ANPC, a transmis o serie de recomandări pentru români, înainte de 1 Mai, referitoare la meniul clasic al zilei: mici și bere. El a îndemnat oamenii să fie atenți atât la locurile de unde își cumpără mici, cât și la condițiile în care este păstrată carnea și cum arată aceasta din urmă.
”Ca în fiecare an, românii marchează ziua de 1 Mai cu tradiționalii mici și bere. Pentru ca această sărbătoare să fie prilej de bucurie, nu de neplăceri, vă recomand să țineți cont de următoarele sfaturi:
La achiziționarea produselor alimentare: verificați cu atenție aspectul cărnii tocate; nu cumpărați produse neetichetate! Eticheta trebuie să conțină informații despre ingredientele alergene și termenul de valabilitate.
Refuzați produsele cu etichete lipsă, modificate sau expirate. Evitați achiziția de carne tocată din locuri neautorizate – riscați să cumpărați produse nesigure! La bere, verificați integritatea ambalajului, limpiditatea și data durabilității minimale”, a transmis acesta, într-un mesaj publicat pe pagina sa personală de Facebook.
La ce trebuie să fim atenți când mâncăm la terase
În cazul în care servim mici și bere la terase sau alte zone de agrement, directorul ANPC ne sfătuiește să fim atenți la o serie de indicii, precum etichetele și ambalajele să fie intacte sai produsele să fie ținute în vitrine frigorifice.
”Dacă petreceți ziua de 1 Mai în zone de agrement: Asigurați-vă că produsele sunt expuse în vitrine frigorifice funcționale. Ambalajele trebuie să fie intacte, iar etichetele să conțină toate informațiile necesare. Vânzătorii trebuie să fie echipați corespunzător și să respecte regulile de igienă.
Verificați concordanța între prețurile afișate și cele de pe bonul de casă. Solicitați și păstrați bonul fiscal – este singura dovadă în cazul unei reclamații justificate!”, a mai transmis directorul general al ANPC, Paul Anghel.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.












Cele mai citite











