Alimentul consumat de români zilnic, dar care ne distruge organismul. Ce spune Dragoș Pătraru
Redactia | Publicat: 19.11.2024 11:20 | Actualizat: 19.11.2024 11:21
Jurnalistul Dragoș Pătraru vine cu noi sfaturi pentru români în care explică ce obicei alimentar poate fi nociv pentru sănătatea noastră.
Dragoș Pătraru a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește produsul alimentar pe care românii au tendința de a-l consuma în fiecare dimineață, crezând că este sănătos. Din păcate, nimic mai fals, în opinia jurnalistului.
Ce îi oferă credibilitate acestuia? Ei bine, realizatorul emisiunii Starea Nației a slăbit nu mai puțin de 62 de kilograme, ajungând de la 122 de kilograme să cântărească doar 80 și a reușit asta renunțând la unele alimente la care ne spune și nouă să o facem, motivând și de ce.
Alimentul consumat în fiecare zi îți poate distruge sănătatea, spune Dragoș Pătraru
După un studiu intens aplicat în primul rând pe propria persoană și judecând studiile realizate de persoanele de specialitate, Dragoș Pătraru a spus că românii nu au deloc grijă la produsele pe care aleg să le cumpere din piață sau supermarketuri și le atrage atenția că alimentația le poate influența într-un mod capital funcționarea organismului.
Jurnalistul în vârstă de 45 de ani a explicat că pentru a adopta un stil de viață sănătos este necesar să țineți câteva reguli de bază în ceea ce privește alimentația și să scoateți din dieta zilnică alimente cum sunt făina albă, sucurile de fructe și zahărul, menționând că acestea sunt nocive indiferent de vârsta pe care o are persoana care le consumă.
Alimentul la care face referire cu această ocazie este covrigul de la patiserie, pe care românii îl servesc în fiecare dimineață în drumul lor către muncă. Dragos Pătraru a catalogat acești covrigi realizați din făină albă drept un adevărat dezastru fără sănătate, la fel cum sunt și alte alimente:
„Zahărul în orice formă, tot ce înseamnă procesat, carnea cu totul aș scoate-o, tot ce înseamnă făină albă, orez alb, toate lucrurile astea, patiserie, covrigărie. Nu mai mâncați covrigi, nu mai mâncați! Alea sunt dezastru pentru sănătate.”
Totodată, Pătraru a explicat și de ce nu este bine să consumați sucuri fresh de fructe, chiar dacă în primă fază aveți impresia că ar putea fi sănătoase: Nu mai beți freshuri! Oamenii nu înțeleg. Nu mai bea fresh, mănâncă portocala întreagă! Mănâncă lămâia, ce îți pui tu în acel fresh, mănâncă așa.Fibrele din fruct împiedică absorbția zahărului. Fructoza, odată ajunsă în fresh, nu mai are nicio barieră. Atunci este foarte nasol pentru organism. Fructele sunt senzaționale întregi.”,
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.