Rusia vrea să atace Polonia, dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriu! Declaraţie agresivă de la Kremlin
Redactia | Publicat: 25.04.2024 11:29 | Actualizat: 25.04.2024 11:46
Serghei Riabkov, ministrul adjunct de externe al Rusiei, a anunţat că vor ataca Polonia, în cazul în care NATO va aduce arme nucleare pe teritoriul ţării.
Adjunctul lui Lavrov nu s-a ferit de cuvinte în ceea ce a fost o declaraţie extrem de dură, de război şi a afirmat că Rusia se vede nevoită să atace ţara vecină, Polonia, în cazul în care NATO îşi va instala armele nucleare în teritoriu. Această mişcare este văzută drept una destablizatoare de ruşi, care sunt pregătiţi să atace:
Rusia ameninţă Polonia, într-un mesaj dur
„Extinderea practicii misiunilor nucleare comune ale NATO - indiferent care ţară sau ţări s-ar alătura celor care iau parte deja la această practică - are caracter pur destabilizator. Şi în fapt ameninţător”, a declarat Riabkov, care mai spune că aducerea de arme nucleare va face din Polonia o ţintă sigură pentru ruşi:
"De aceea, toţi acei politicieni care discută acum cu entuziasm despre o astfel de schemă în Polonia şi mai departe, din propriile lor motive, trebuie să înţeleagă: mutările în această direcţie nu vor contribui la securitatea Poloniei, ci facilităţile respective vor deveni cu siguranţă o ţintă. Vor fi în prim-planul planificării noastre militare”.
Declaraţiile oficialilor de la Kremlin vin în contextul în care preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunţat că a avut discuţii repetate cu Statele Unite ale Americii cu privire la desfăşurarea de arme nucleare din partea NATO în cadrul unui program denumit "nuclear sharing". Mai mult, în ciuda ameninţărilor, polonezii spun că sunt pregătiţi să facă acest lucru, în cazul în care discuţiile cu SUA se vor concretiza şi acest fapt va fi considerat necesar.
Rusia, în război cu Ucraina de 792 zile!
Pe 24 februarie 2022, Rusia invada Ucraina în cel mai mare atac avut vreodată asupra unei ţări de pe continent, de la al Doilea Război Mondial încoace. Au existat în cele aproape 800 de zile de război sute de mii de victime civile şi militare ucrainene. Peste 8,2 milioane de locuitori au fugit şi au fost refugiaţi în alte ţări din Europa şi conflictul lor a adus crize alimentare în lumea întreagă. Mai mult, deteriorări extinse de mediu au avut loc în timpul atacurilor, fiind descris ca un ecocid, care nu a afectat doar continentul, ci şi lumea întreagă.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.