Campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2024 s-a încheiat. BEC a impus o serie de măsuri
Redactia | Publicat: 23.11.2024 12:08 | Actualizat: 23.11.2024 13:57
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2024 a ajuns la final. Biroul Electoral Central (BEC) a impus o serie de măsuri. Iată despre ce este vorba!
Sâmbătă, 23 noiembrie 2024, la ora 7:00 s-a încheiat campania electorală pe posturile de radio şi de televiziune, publice şi private, pentru alegerile prezidențiale din 2024. Aceasta a început vineri, 25 octombrie 2024, la ora 00:00, şi s-a încheiat sâmbătă, 23 noiembrie 2024, ora 07:00.
Interzis după încheierea campaniei electorale
Continuarea propagandei electorale este strict interzisă după încheierea campaniei electorale, iar Biroul Electoral Central (BEC) a facurt publice o serie de reguli care trebuie respectate.
Continuarea propagandei electorale după data încheierii campaniei electorale are în vedere:
- orice înseamnă afişarea, lansarea sau distribuirea de materiale electorale de orice tip care se referă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024;
- difuzarea de mesaje electorale care se referă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice, private sau prin intermediul unor vehicule special amenajate;
- sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze anumiţi candidaţi la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.
„Cu toate acestea, disponibilitatea conținutului online cu caracter electoral publicat în campanie pe pagini de internet și rețele sociale nu e considerată continuare a propagandei electorale. Excepție fac anunțurile plătite pentru promovare electorală după data încheierii campaniei”, se arată în comunicatul emis de Biroul Electoral Central (BEC).
La ce secție de votare ești arondat pentru alegerile prezidențiale 2024
În diaspora, o mulțime de cetățeni români au luat cu asalt secțiile de votare, în timp ce în România se poate merge la vot duminică, 24 noiembrie, de la ora 7:00. Alegătorii trebuie să ia în calcul că votarea se închide la ora 21:00. Însă, în cazul în care vor exista cozi în fața secțiilor de votare, programul se poate prelungi până la 23:59.
Potrivit regulamentului, cetățenii români pot vota în localitatea de domiciliu sau reședință, pe liste permanente, la secția unde au fost arondați (repartizați/împărțiti pe zone pentru o mai bună administrare), sau în orice altă secție de votare, în afara localității, unde au reședința ori domiciliul, pe liste suplimentare.
De asemenea, în condițiile în care vrei să știi secția de votare la care ești arondat și adresa acesteia, poți accesa Registrul electoral la adresa www.registrulelectoral.ro.
Adaugă comentariu
Pentru a comenta, trebuie să fii logat. Dacă ai deja un cont, intră în cont aici. Daca nu ai cont, click aici pentru a crea un cont nou.